Pages

mardi, février 08, 2011

Ce vraji a mai facut Guvernul nostru

Uite o veste supercalifragilistic de buna pentru toate nevestele si amantele disperate din Romania: am citit azi in Academia Catavencu despre cum se spetesc deputatii ca sa puna la punct o lege noua care pune vrajitoarele alaturi de toate meseriile decente si corecte in aceasta tara. Pana azi, eu stiam ca exista o dezbatere intensa cu privire la legalizarea prostitutiei... e clar, nu mai sunt la curent.
Ma rog, vrajitoarele au prioritate si tare as vrea sa stiu cine a convins legiuitorul cu privire la asta. Ori parlamentarii au tras invataminte din seria Harry Potter, ori Nuti s-a saturat sa fie doar amanta chelului si vrea sa apeleze la descantece ca sa-l divorteze, dar vrea sa o faca legal ca sa nu o cante presa...
Care va sa zica, toate urmasele Mamei Omida nu vor mai avea de ce sa isi faca griji de acum inainte si vor putea raspunde demn, cu fruntea sus, la intrebarea: "Ocupatia?" - "Vrajitoare". Va fi ceva normal, ba chiar o mare mandrie in tiganie, cred eu. Vor avea aviz de libera practica, precum medicii si farmacistii, de exemplu, vor avea organizatii profesionale, ca si Colegiul Medicilor, de exemplu, vor taia facturi si vor plati TVA si vor risca amenzi penale sau chiar închisoare, cu durata de la şase luni la trei ani, dacă prezicerile nu li se împlinesc sau vrăjile nu au efect.(Am citat din Academia Catavencu). Asta fiind un fel de echivalent la malpraxis-ul medicilor si farmacistilor. E posibil oare, privind acest proiect de lege prin prisma teoriei conspiratiei, ca Guvernul sa doreasca inlocuirea medicilor plecati din tara cu Omizi??? Cam prea seamana organizarea pusa la cale pentru suratele lui Harry Potter cu cea din sistemul sanitar. In plus, matracucile sunt obligate la succes 100% altfel, teoretic, ajung sa-si dea in bobi la puscarie.
Pai, cum legea asta este aproape gata sa iasa si cum ea garanteaza reusita tuturor descantecelor, eu inteleg ca orice nebun care va apela la clarvazatoarea Fernanda sau la unica si celebra Valentina (etc.) isi va vedea visul cu ochii: moartea sefului sau a amantei, "sa se umple de bube fir'ar a dracu", numerele la 6 din 49, eliberarea din inchisoare ca era nevinovat saracu', impotenta sotului care si-a inselat nevasta pe principiul "sa-i moara la intrare", decesul subit al bunicului care deja traise prea mult si prea singur in casa aia mare, iar pentru unul ca Geoana reusita in alegeri, sa fie si el macar o data Presedinte mai mult de-o noapte, etc., etc. 
Mie un singur lucru mi-ar placea sa vad si promit ca as putea sa cred in vrajitoare dupa aceea: sa il vad pe Base transformat in soricel si pe Nuti in pisica lesinata de foame... 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.