Pages

samedi, février 19, 2011

Allô, la Police?

E sambata dimineata, e timpul sa ne relaxam dupa o saptamana grea. Va propun unul dintre comicii mei preferati, Elie Kakou, din pacate plecat in lumea celor drepti in 1997 din cauza unui cancer pulmonar. Unul din personajele lui, Madame Sarfati, este una din referintele comicilor francezi si ramane la fel de iubit de public chiar dupa atatia ani. In sketch-ul "Allô, la Police", pe care eu il ador, Madame Sarfati are probleme in familie deoarece, spune batrana tunisiana, sotul ei trebuia sa ajunga acasa la ora 6 si este deja 6,30 si el nu a venit. Asa ca se decide sa sune la politie ca sa il dea disparut. Evident, politistul o ia putin la misto si o intreaba daca este blonda sau bruneta. Madame Sarfati se enerveaza, iar politistul ii spune ca, probabil, sotul ei o fi plecat cu alta femeie: "Va dati seama? Mi-au spus ca daca eu sunt blonda, sotul meu trebuie ca a plecat cu vreo bruneta si daca sunt bruneta, el trebuie sa fi plecat cu vreo blonda!" 
In fine, sotul suna acasa pana la urma ca sa ii explice motivul intarzierii: este o greva la trenuri si trebuie sa astepte sa treaca greva. La care Mme. Sarfati il intreaba: "Greva ta de trenuri... este blonda sau bruneta?" si il avertizeaza sa nu faca pe prostul cu ea pentru ca a fost vazut! De cine? De Politie! Asa ca daca nu se prezinta acasa in cel mai scurt timp, ea isi face valiza si se duce sa isi refaca viata cu altcineva deoarece are oferte interesante... ea este o femeie care place barbatilor. Pentru orice eventualitate, ii lasa niste chiftele in frigider...


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.