Pages

vendredi, mars 18, 2011

C'est dans l'air, c'est nécessaire: c'est Mylène Farmer

Mylène Gautier, dupa numele rau real, s-a nascut pe 12 septembrie 1961 in Canada, parintii ei fiind francezi, originari din Bretagne. Spre sfarsitul anilor '60, familia revine in Franta, undeva langa Paris, iar in 1979, exact in ziua cand implinea 18 ani, Mylène abandoneaza liceul pentru a se muta singura la Paris. Acolo urmeaza cursuri de teatru si isi castiga existenta din job-uri de scurta durata, in special pozand pentru diverse reclame. Abia dupa aproape 5 ani, in 1984, ea are sansa de a participa la un casting organizat de compozitorul Laurent Boutonnat care cauta o interpreta pentru cantecul sau "Maman a tort" ("Mama se inseala"). A fost "trenul" vietii ei. Dar marele succes il va cunoaste din 1986 cand a fost prima cantareata franceza care a aparut goala intr-un videoclip. De atunci si pana in prezent, Mylène a ramas cantareata care vinde cel mai mare numar de discuri in Franta, in fiecare an, aparand chiar si in Cartea Recordurilor care i-a dedicat o pagina intreaga.
Si, in tot acest timp, viata ei a fost marcata de o discretie chiar exagerata, imaginea insasi a misterului, motiv pentru care, de multe ori, presa franceza o acuza ca nu ar fi onesta fata de fanii ei si ca, de fapt, incearca sa sugereze un anume mister care nu exista. La un moment dat, s-a crezut ca isi ascunde orientarea sexuala, dar s-a dovedit ca acest lucru nu a fost decat o pista falsa provocata de anumite videoclipuri ale artistei. 
Iata, insa, primul sau videoclip, produs de TF1 in 1984, pentru catecul sus-amintit, "Maman a tort":
Mylène este si tinta preferata a unor umoristi francezi, printre care Nicolas Canteloup care adora sa o imite si care a recreat, practic, personajul in sketch-urile sale. Iata unul dintre aceste momente, in emisiunea lui Michel Drucker, "Vivement dimanche":De fapt, francezii o iubesc pe Mylène Farmer care este un simbol pentru ei, cu parul sau rosu si textele intrigante, despre moarte si dragoste, din cantecele sale. La final, va propun ultimul sau mare succes: "C'est dans l'air":

1 commentaire:

  1. j'aimes beaucoup la musique de Mylene Farmer, mais en Roumanie est presque inconnu.

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.