Pages

vendredi, mars 25, 2011

Happy birthday, Sir Elton John!

Astazi, Sir Elton Hercules John implineste 64 de ani. Pe numele lui adevarat Reginald Kenneth Dwight, artistul a acumulat 40 ani de cariera si peste 350 de milioane de discuri vandute in total (albume si single-uri). Primul sau album, "Elton John", a fost si primul succes care s-a produs in turneul din 1970 in USA. A fost un mare prieten al printesei Diana, al lui Michael Jackson, Elizabeth Taylor, Tupac si Gianni Versace. Desi este cunoscut ca unul dintre cei mai ferventi aparatori ai homosexualitatii, Sir Elton John a fost casatorit intre 1984 si 1988 cu o femeie, Renate Blauel, inginer de sunet, de origine germana. Divortul de Renate l-a distrus moral mergand pana la a-si compromite cariera din cauza abuzului de droguri si alcool. Mult mai tarziu, pe 21 decembrie 2005, s-a recasatorit, de data aceasta cu un barbat, David Furnish, dupa 12 ani de viata comuna. Cei doi au deja un copil, evident cu ajutorul unei mame-surogat, nascut pe 25 decembrie 2010, pe care l-au numit Zachary Jackson Levon Furnish-John. 
Sir Elton John este una dintre putinele personalitati artistice ale planetei care a acumulat de-a lungul carierei nu mai putin de 93 de premii, dintre care 6 Oscar-uri. Sa scrii despre toate realizarile lui este imposibil intr-o postare, trebuie sa ii dedici un Tratat de pop-music. In orice caz, lui Elton John i s-a intamplat, o singura data ce-i drept, sa fie dezamagit total de o piesa compusa de el, in 1974. Desi a introdus-o in albumul Caribou, nu i-a placut niciodata sa o cante spunand ca ar fi numai buna pentru Engelbert Humperdinck. In 1991, George Michael a preluat-o si a cantat-o live intr-un concert la Londra, invitandu-l pe Elton John sa urce pe scena alaturi de el, chiar de ziua lui, pe 25 martie 1991. 
Eu am o slabiciune aparte pentru aceasta melodie, este una dintre piesele mele de suflet, si va invit sa o ascultam impreuna. Imagini din concert, unul din rarele momente in care cei doi giganti ai muzicii pop au cantat impreuna.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.