Pages

vendredi, mars 18, 2011

Luc Besson: Al cincilea element al filmului francez

Astazi, Luc Besson a implinit 52 de ani. Nascut pe 18 martie 1959 la Paris, Luc Besson a luat contact cu cinematografia deja de la varsta de 17 ani cu ocazia filmarii unui scurt metraj. Desi este unul dintre cei mai mari realizatori de film din Franta, Luc nu a fost prea iubit de criticii din tara lui care, practic, i-au desfiintat anumite filme. In ciuda duritatii criticilor, publicul s-a inghesuit in numar de milioane in cinematografe pentru a-i vedea productiile. Printre cele mai cunoscute filme semnate Luc Besson va reamintesc "Nikita" (1990), "Léon" (1994) si, evident, "Al cincilea element" (1997). Actori cu care a lucrat: Anne Parillaud (cu care are o fiica, Juliette), Jean Réno, Isabelle Adjani, Bruce Willis, Gary Oldman, Mila Jovovich, Christopher Lambert. A doua sa sotie, Maïwenn Le Besco, cu care s-a casatorit in 1992, imediat dupa divortul de Anne si dupa marele film "Nikita", l-a urmat la Los Angeles pentru a realiza acolo "Al cincilea element". Un lucru pe care spre rusinea mea nu l-am stiut pana azi cand am revizuit cariera lui Besson, este ca Maïwenn interpreteaza rolul Divei in acest film. Dar, nici aceasta relatie nu a durat, Luc casatorindu-se a 3-a oara cu Virginie Silla, producator de film, cu care mai are 3 copii.
Pentru mine, Luc Besson este unul dintre cei mai mari regizori, "Léon" fiind filmul meu preferat. Astazi, insa, va propun sa le revedem pe "Nikita- la femme", primul sau succes mondial care a revelat lumii o mare actrita, Anne Parillaud, si pe Diva din "Al cincilea element".
Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.