Pages

lundi, avril 04, 2011

Iarna nu-i ca vara si nici Romania nu-i ca Franta

La sfarsitul saptamanii trecute, mai precis sambata, in Franta s-a produs un scandal mediatic: pentru prima oara in istoria televiziunii franceze, un reality-show a fost oprit la numai o saptamana de la lansare. 
Pe 18 martie, TF1 inaugura emisiunea Carré Vip, produsa de compania Endemol pe care o cunoasteti foarte bine deoarece este prezenta si in Romania cu cateva show-uri TV. Carré Vip avea formatul emisiunii Big Brother, daca va mai amintiti. TF1 a investit cateva zeci de milioane de euro in aceasta emisiune, construind inclusiv o casa in care mai multi tineri urmau sa convietuiasca o perioada de timp la sfarsitul careia ar fi fost selectati, dintre candidati, cei care meritau sa devina celebritati. 
Ce s-a intamplat? Sigur va amintiti succesul nebun pe care Big Brother l-a avut in Romania, apoi alta emisiune cretina, Vara ispitelor, pe acelasi format, a cunoscut aceeasi priza la marele public romanesc. Ei bine, in Franta publicul a fost socat, scandalizat de emisiunea Carré Vip, mult prea libertina pentru francezi. Telespectatorii au considerat ca este "imorala" si "toxica" pentru copii si adolescenti. Presiunea publicului a fost atat de puternica incat TF1 a oprit show-ul imediat, iar - atentie! - un membru al Comisiei de Deontologie a companiei Endemol, Michèle Cotta, cea care a sustinut proiectul Carré Vip, a recunoscut ca a gresit si a demisionat! Ups! Asta cred ca inseamna ceva. Iata de ce noi nu suntem ca ei, iata diferenta intre oamenii de rand de aici si oamenii de rand din Romania care casca gura la orice le arata televizorul. Altfel spus, iarna nu-i ca vara asa cum nici Romania nu-i ca Franta.
Eu una, nu mi-i imaginez DELOC pe Adrian Sarbu sau pe Voiculescu stopand o emisiune in care au investit cateva zeci de milioane de euro numai pentru ca publicul o considera imorala. Nu dupa o saptamana, nici macar dupa ani de zile! V-am pregatit aici o mostra din Carré Vip ca sa vedeti ce i-a scandalizat pe francezi in asemenea masura incat au cerut tuturor televiziunilor "reintoarcerea la valorile traditionale". Bat pariu ca veti recunoaste in Beverly, fata din filmuletul de mai jos, candidata la Carré Vip, o multime de pitipoance prezente zi si noapte pe toate posturile TV din Romania pe care nu le da nimeni la o parte din motive, macar, de imoralitate. Ca sa nu mai spun ca eu nu am auzit in viata mea ca la Pro TV sau Antena 1 sau orice alt canal TV romanesc sa existe vreo... "comisie de deontologie". Voi ati auzit de asa ceva?!
Iata comentariul unui telespectator francez jignit de aceasta emisiune: "Honte à TF1. Honte aux spectateurs lobotomisés qui suivent ces conneries. Honte à ces filles qui représentent la superficialité, l'appât du gain, le matérialisme. Concentrez-vous sur des causes plus nobles. Relançons la création en France. Stop à la régression des esprits.."

1 commentaire:

  1. La noi nu se va intampla niciodata un lucru normal ca acesta despre care ne scrii tu. Suntem o tara anormala, in care jurnalul TV se deschide pe toate canalele romanesti cu divortul lui Iri de Moni, cu divortul lui Pepe de Oana, cu incredintarea minorei ba lui Iri, ba lui Moni, etc.
    Asta este natiunea romana...de cacao!!!

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.