Pages

mardi, avril 19, 2011

Medic roman in Franta (7)

Postare scurta, mai mult anunt decat postare, pentru medicii romani, evident, care ar fi interesati sa lucreze intr-un spital francez, indiferent daca sunt medici generalisti sau specialisti. Pe site-ul Centrului National de Gestiune au fost publicate, ieri, cele doua liste cu toate posturile vacante in spitalele din Franta si DOM-TOM, respectiv posturi in «temps plein» si posturi in «temps partiel».
Incepand de azi, s-a dat startul la candidaturi, dar data fiind criza de medici din Franta, poate doar spitalele universitare sa aiba sanse de a gasi ceea ce cauta.
Urmatoarele liste vor fi publicate in octombrie, de asemenea pe site-ul CNG, in sectiunea Tour de recrutement. Cele 2 liste le gasiti in format .pdf aici si aici.

Asa ca, daca va intereseaza, spor la trimis candidaturi!


4 commentaires:

 1. Draga Lili, poate poti preciza daca posturile de medici generalisti din aceste "Centres hospitaliers" sunt numai pentru EHPAD, USLD si SSR ?
  Iti mutumesc.Anca

  RépondreSupprimer
 2. Intrebare foarte buna, Anca! Nu sunt numai pentru EHPAD, USLD si SSR. Sunt spitale care au nevoie de medici generalisti in psihiatrie sau chirurgie, de exemplu, pentru a asigura asistenta medicala pentru patologiile care post surveni peste boala pentru care sunt internati. Ca sa afli, trebuie sa suni sau sa trimiti un e-mail cu candidatura ta la spital si sa intrebi sau sa astepti sa vezi ce propunere iti fac. Profit de intrebarea ta ca sa fac o precizare: EHPAD si USLD, pentru cei care nu stiu, sunt de fapt case de pensionari in care sunt ingrijiti batranii care nu pot fi mentinuti la domiciliu din cauza patologiilor lor, cel mai adesea fiind vorba despre Alzheimer. In orice EHPAD exista si un anumit numar de paturi de USLD (Unité de Soins de Longue Durée). SSR inseamna Soins de Suite et Réadaptation, care inainte se numea Moyen Séjour, si care este tot un serviciu de geriatrie. Posturile din SSR sunt foarte bune si, in mod normal, sunt practic legate EHPAD-USLD, adica pe langa paturile pe care le aveti in SSR, mai faceti "à coté" si o unitate de EHPAD. Sfatul meu pentru toata lumea interesata de geriatrie este sa nu acceptati in veci un post 100% in EHPAD-USLD pentru ca este "inmormantarea" carierei. Acolo, nu faceti mai nimic, uitati si ceea ce stiti. Din contra daca vi se propune un post in SSR si pe langa asta un pic de EHPAD, merge.
  Revenind la intrebarea ta, e drept ca cele mai multe posturi de medici generalisti in spitalele franceze se refera la geriatrie, interesante fiind posturile din SSR si Court Séjour Gériatrique (sau Médecine Polyvalente Gériatrique), dar nu numai. Contactati spitalul pentru detalii.

  RépondreSupprimer
 3. CARE AR FI MODALITATEA PENTRU A TRIMITE CV-UL?UN MAIL SAU ADRESA, MULTUMIRI

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. @Anonim: Mail. Am publicat deja o lista cu aproape 400 de adrese de mail de la tot atatea spitale din Franta. Daca aveti rabdare sa parcurgeti blogul o veti gasi.

   Supprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.