Pages

mercredi, avril 20, 2011

Mika, le gamin de Paris

Dupa o zi grea la serviciu, va propun o postare muzicala. Un artist pe care eu il ador, il admir si il respect: Mika. Crescut la Paris, chiar daca stabilit in ultimii ani la Londra, Mika este copilul teribil al Frantei. Nascut pe 18 august 1983 la Beiruth, dintr-o mama libaneza si un tata american, Michael Holbrook Penniman a avut o copilarie dificila fiind atins de o boala apropiata de autism. Ani de zile s-a inchis in el, incapabil sa comunice cu oricine. Lucrul acesta s-a intamplat imediat in urma mutarii din Beiruth la Paris, cand Mika avea 9 ani, din cauza evenimentelor din Razboiul din Golf in timpul carora tatal sau, american fiind, a traversat momente teribile. Refugiati, practic, in Franta, familia Penniman s-a salvat si viata lor a inceput sa revina la normal. Cu exceptia lui Mika. La un moment dat, baietelul tacut de atunci a descoperit pianul si, mai ales, placerea de a canta la pian. A devenit forma lui de exprimare si, in decursul anilor, cel mai bun medic vindecandu-l. In tot acest lung timp, in joaca lui cu pianul, Mika a compus mare parte din melodiile celebre acum si pe care, la inceput, le-a postat pe Youtube. Asa a fost descoperit un mare talent pe care vreau sa il impartasesc in acesta seara cu voi, prietenii acestui blog.

1 commentaire:

  1. Multumim, ne place, vine destul de des la Montréal. A fost foarte simpatic anul trecut, cand a aparut la varinta locala, québecoise, a emisiunii "Tout le monde en parle" - care aici continua cu mare succes!...

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.