Pages

mercredi, avril 13, 2011

Romania ca o Schtroumpferie

Schtroumpfitza-cocheta se plictisea pe aeroport la Bruxelles. Avionul de Bucuresti avea intarziere si pe aeroport nu prea ai ce sa schtroumpfesti. Acasa, in biroul ei, e altceva: mai vede o frunza, un schtroumpf-metru, se mai ia in bete cu schtroumpful-prostanac... Desi, in ultimul timp, de cand schtroumpful-betiv nu prea o mai baga in seama, parca nici loboda nu mai iese. A uitat cine l-a ajutat sa ajunga Mare Schtroumpf. Nici cu schtroumpful-pitic nu mai e cum era odata, cand schtroumpfau cate o sticla de whisky la bodega in Eforie. S-a bagat schtroumpfitza-laudaroasa, una cu picioare mari, in ciorba ei si i l-a suflat… ce-o fi vazut la ea ? – se intreba privind ganditoare spre schtroumpf-poseta ei Vuiton. Nu-i nici mai blonda, nici mai desteapta, nici nu schtroumpfeste mai bine ca ea pe nimeni. A ! La Bruxelles varza nu are aceleasi frunze ca la Plescoi. Ea poate sa jure asta fiind experta in schtroumpf-frunze. Of, daca stia ca asta… avionul… intarzie asa de mult, mai statea la o cafea cu schtroumpfitza-bot. Doar are trecere pe langa tata schtroumpf, ar putea sa ii puna o vorba buna. Nu ca si-ar face griji, a schtroumpfat destul (isi dadu seama brusc ca nu stie suma exacta, dar sa tot fie) insa e prea mare plictiseala fara schtroumpful-betiv. Apropo, nu l-a vazut pe schtroumpful-oier la Bruxelles, al dracu’, asta lipseste de la servici’ ! Ori a gasit vreo cafenea mai buna.
Schtroumpfitza-cocheta scoase oglinda din poseta si se mai privi o data. Zambi. He, he! Ca la 20 de ani cand schtroumpfa la Inter. Dar zambetul ii pali candi si aduse aminte ce a spus schtroumpful-goagal, cum ca Bucurestiul se vede din elicopter de parca ar fi un circ. Isi aduce aminte de parc-a fost ieri. Atata stie si el, sa critice. Stai, sa puna ea mana pe Bucuresti, vede el, schtroumpfeala dracului ce-o sa ia! A ! Inca 10 minute si ne imbarcam. Oare sa-l sune acum pe schtroumpful-extraterestru sa vada daca a apucat azi sa mai schtroumpfeasca vreun spital ? Sau sa astepte… E cam urgent, ca daca se scoate morga la licitatie si o schtroumpfesc altii… e naspa. Neah ! Nu ar indrazni nimeni, doar ea, schtroumpfitza-cocheta, e cu locuintele, ea taie si spanzura. Chiar ca! (zambeste diabolic ca tot e vorba de morga) Acu’, ca sa nu sara iar schtroumpfii-ziaristi la scandal, o sa lase o morga sau doua si la altii. De exemplu, schtroumpful-gunoier are. Are cu ce plati si e tot portocaliu. Hai, gata, copacel-copacel in avion.
Deasupra norilor timp de 2 ore, schtroumpfitza-cocheta schtroumpfeaza pe telefon. Direct pe Twitter. Sa nu creada cineva ca someaza. Plus un apel de verificare la schtroumpful-contabil, preventiv, sa nu o traga-n piept la vreun comision.
In sfarsit, asfaltul Bucurestiului. In fata aeroportului, schtroumpful-manelist racnea in boxele unui taxi. Trase adanc aer in piept: Ce bine e la Schtroumpfarie! Ce bine-i acasa !


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.