Pages

mardi, avril 05, 2011

Top Chef (2)

O prajitura tipic frantuzeasca, dealtfel un desert traditional celebru, este «la tarte aux pommes», adica tarta cu mere. Exista multe variante de tarta cu mere, dar cea mai cunoscuta este cea normanda. «La tarte aux pommes» este usor de facut si este aproape un lucru obligatoriu pentru orice bun francez sa stie sa pregateasca aceasta prajitura, inclusiv barbatii. Iata reteta, simpla de tot si ieftina. Eu zic ca este imposibil sa nu va iasa. Spor la treaba!

Ingrediente pentru 6 persoane :

1 rulou de aluat foetaj
1 kg mere
4 linguri de zahar brun (daca nu aveti, merge si zahar normal, ideea e sa fie zahar ca sa caramelizeze)
4 oua
2 pliculete de zahar vanilat
100 ml de lapte
20 de ml de rom

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1 h.

Incalziti cuptorul la 180°C. In timp de cuptorul de incinge, pregatiti merele: le spalati, le stergeti bine, dar nu le curatati de coaja, indepartati doar cotorul. Taiati merele in rondele sau felii de 4 – 5 mm grosime.


Intindeti aluatul foetaj intr-o forma rotunda, daca aveti chiar forma de tarta, peste hartia de copt. Presarati o lingura de zahar brun deasupra aluatului.



Puneti feliile de mere, apoi presarati restul de 3 linguri de zahar brun deasupra merelor. Dati la cuptor timp de 40 de minute.


In acest timp, bateti cele 4 oua intr-un castron, incorporati in ele zaharul vanilat, romul si laptele. Amestecati bine.
Cand cele 40 de minute au trecut, scoateti tarta din cuptor si turnati ouale deasupra. Coaceti inca 20 de minute. E gata! Tarta cu mere normanda se poate manca rece, calda si chiar fierbinte.


4 commentaires:

  1. Mi-ai facut pofta. O sa incercam si noi la sfarsitul Postului sa facem tarta asta minunata. Multumim Lili.

    RépondreSupprimer
  2. Cu mare placere! Noua ne place foarte mult tarta asta, merge sa pui si alte fructe printre mere, de exemplu afine (la vara) sau altceva ce va place. Pofta buna!

    RépondreSupprimer
  3. Din păcate, eu nu voi fi niciodată o bună franţuzoaică în acest sens!:) Oricât de bună ar fi plăcinta, dacă trebuie să o fac eu, prefer să ţin post:)
    Dar oricum, arată apetisant! Poate se găseşte şi de cumpărat!:)

    RépondreSupprimer
  4. Se gaseste, cum sa nu! La orice supermarket au raion de patiserie in care fac tot felul de tarte si prajituri. Noua ne plac cel mai mult cele de la E. Leclerc. O sa vezi cand o sa vii ;)

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.