Pages

mercredi, avril 20, 2011

Top Chef (3)

Revenim la viennoiserie si invatam astazi sa facem «les chouquettes». Ca de obicei, o reteta simpla si de mare efect. Les chouquettes sunt o prezenta obligatorie in atelierul oricarui boulanger-pâtissier francez si seamana foarte mult cu gogosile folosite in prepararea eclerelor. Iata reteta :

Timp de preparare: 20 min
Timp de coacere: 15 min


Ingrediente (pentru 45 de «chouquettes») :

- 1/4 de litru de apa
- 100 g de unt
- 150 g de faina
- 1 lingura rasa de zahar
- 1/2 de lingurita de sare
- 1/2 de lingurita de drojdie
- 1 plic de zahar vanilat
- 3 oua mari
- zahar pentru decor (zahar tos, de exemplu, sau daca gasiti perlat)

Preparare:

Puneti apa si untul intr-o craticioara pe foc si aduceti-le la fierbere. Cand amestecul incepe sa clocoteasca, retrageti caserola de pe foc si adaugati dintr-o data faina, sarea si drojdia.
Amestecati cu o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde singur de pe peretii vasului si devine o masa omogena. Lasati-l sa se racoreasca.
Adaugati zaharul, apoi un ou si amestecati pana cand oul este absorbit complet in aluat. Reincepeti operatiunea cu celelalte 2 oua (puteti folosi un batator electric). 
Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, puneti aluatul cu lingurita, lasand spatii intre «gogosi». Pentru cantitatea mentionata va trebuie 2 tavi.
Presarati zaharul de decor deasupra gogosilor, apansandu-l lejer cu lingurita astfel incat sa se lipeasca bine de aluat. Le dati la copt in cuptorul preincalzit la à 210°C timp de 15 - 20 min.  

Puteti face un platou combinat de «croissants» si «chouquettes» pentru a va servi musafirii sau chiar pentru placerea personala. Va asigur ca veti simti aroma unei «boulangerie» franceze autentice.

1 commentaire:

  1. As manca o tona!
    Daca am mai merge mai des la boulangerie asi fi cumparat 45!

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.