Pages

lundi, mai 16, 2011

Miscarea mea de rezistenta (1)

Pe masura ce avansez cu acest blog, imi dau seama ca, prin scris, opiniile mele se canalizeaza din ce in ce mai mult pe domenii precise. Toti prietenii blogului meu au vazut ca, din cand in cand, prezint diverse lucruri pe care le apreciez ca fiind de calitate: muzica, umor, cercetari istorice, chiar reclame. M-am decis ca de azi inainte ele sa poarte un nume: Miscarea mea de rezistenta impotriva prostiei, impotriva ignorantei si prostului-gust. Daca in Romania se tot bate toba pe asa-zise miscari de rezistenta politice, impotriva unuia sau altuia, sub pretextul ca se doreste schimbarea in bine a tarii, va atrag atentia ca acestea raman simple manipulari ale maselor, in interes strict economic si politic, atat timp cat schimbarea in bine nu se produce in interiorul fiecarui roman. Iar acest lucru nu se poate realiza decat prin educatie. Nu il vad, de exemplu, pe Dan Diaconescu facand educatie, in sensul bun, romanilor, nici pe Teo Trandafir cu manelele ei, nici pe Mircea Badea cu injuraturile, nici pe Sexy Braileanca prin pornografie. Copiii nostri trebuie sa vada altceva, trebuie sa afle ca lumea in care s-au nascut, in care NOI i-am nascut fara sa le cerem acordul, are si lucruri minunate de aratat. Ca valoarea are un sens, ca bucuria de a trai exista si isi are sursa in altceva decat bere, manele, filme cu bombe si impuscaturi sau droguri. Daca fiecare dintre noi ar face un minim efort de rezistenta impotriva cancerului mediatic, Romania ar avea o sansa. O sansa sa devina o tara civilizata, un loc mai bun pentru copiii ei. Zic ca  30 de minute pe zi nu e prea mult ca sa facem ALTCEVA, ALTFEL.

Va propun un mini-concert care sa ne reaminteasca geniile omenirii, care au fost atat de triste la vremea lor, dar care ne ofera noua, astazi, atata bucurie. Recunosc ca am ales cateva din piesele clasice preferate de mine, in speranta ca vor fi si pe gustul vostru. Jos maneaua de orice natura ar fi ea!
5 commentaires:

 1. Cata dreptate ai!!!
  Mihaela

  RépondreSupprimer
 2. Am vrut sa iti trimit dimineata, la ora 6.00, un mesaj, dar mi s-a intrerupt conexiunea.
  Asa ca iti spun inca odata MULTUMESC Liliana pentru aceste postari care sunt pe sufletul meu.
  Eu, un biet iubitor de arta, de frumos, de muzica adevarata, ITI MULTUMESC pentru tot ce incerci sa faci pe acest blog.

  RépondreSupprimer
 3. suntem atat de putini cei care gandim asemenea tie, incat, cu tristete gandesc ca suntem o cauza pierduta. oamenii au uitat de cultura, intelectualitate, dezvoltare . . . oamenii s-au indobitocit. e cumplit sa vezi cum civilizatia se prabuseste, iar tu nu poti ajuta pentru ca esti in minoritate. te pup cu drag si sa sti ca te sustin cu toata responsabilitatea

  RépondreSupprimer
 4. Multumesc, Mihaela, atat pentru aprecieri, cat si pentru sustinere. Eu mi-am spus intotdeauna, chiar cand mi se parea ca ma bat pentru nimic, ca nu conteaza neaparat succesul unei anumite lupte, ci faptul ca, stiind ca am facut tot ce am putut, am constiinta libera.

  RépondreSupprimer
 5. Superbe! Mulţumim, Lili!
  Din păcate, şi eu am înţeles de curând că problema României nu este numai una economică. O problemă la fel de mare ar fi "mitocănia generalizată", care îmbracă diverse forme. De exemplu, tineri bine îmbrăcaţi găsesc perfect normal să arunce pe jos hârtii şi resturi alimentare după ce au consumat ceva. Şi, nu numai tineri...
  Nici cei cu un nivel economic mai bun nu scapă de această boală. Mitocanul cu bani este chiar mai rău decât cel sărac.Dar, nu vreau să văd doar negativul! Sunt şi oameni buni, sunt...doar că, de multe ori sunt sufocaţi şi ei de mitocănia generală.

  RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.