Pages

mardi, mai 17, 2011

Teoria conspiratiei (3)

Ce este ala terorism? Ma tot gandesc la asta de cand cu asa-zisa asasinare a lui Osama. Fara sa fiu nici pe departe un expert in terorism sau un analist militar, tentez o teorie a terorismului. Cel putin, cum se vede aceasta sperietoare mondiala din fotoliul meu de simplu cetatean. 
Potrivit propagandei media, un terorist este un individ cel mai adesea bolnav psihic care uraste din suflet poporul american (acest baiat bun cu eroismul in sange si dreptatea si democratia in mana), de exemplu, si ucide oameni nevinovati in toate directiile. Inainte de a discuta despre reactia fata de terorism, m-am intrebat cum face el, teroristul, toate astea, deoarece propaganda media comporta cam multe variabile. Ca sa inteleg, m-am transpus - mental, bineinteles - in situatie. Pentru ca eu sa devin un terorist trebuie sa existe mai intai sansa ca intr-o dimineata sa ma trezesc psihopata. Hai sa zicem ca asta s-ar putea, pana la urma nu stii niciodata cum stai cu sanatatea. Acceptand prin absurd ca aceasta sansa exista, mai trebuie indeplinita inca o conditie la acelasi capitol: dintre toate delirurile posibile care insotesc o boala psihica, sa-l agat exact pe cel cu ura anti-americana. Asta e deja mai greu pentru ca, sincer, avem fiecare problemele noastre, nu cred ca principala mea grija in asemenea moment ar fi americanii (sau francezii, englezii, etc.). Apoi, ar trebui ca ura asta sa fie atat de puternica incat sa pun la cale o crima. Sa zicem ca as ajunge si acolo, un mare hop ramane: cum poate un psihopat sa puna in practica un asemenea plan? Ii trebuie macar o arma si, mai ales, o bomba, nu? Eu, ca simplu cetatean dus cu capul, as avea vreo sansa sa procur asa ceva? Sa fim si mai absurzi si sa zicem ca as reusi si asta desi nici nu vreau sa ma gandesc cat m-ar costa... ca astea nu se cumpara din salariu. Cum ajung cu ele in tara pe care am "boala"? Chiar ma vedeti trecand de toate sistemele de securitate dintr-un aeroport cu arsenalul in poseta? Si sa ajung si la destinatie unde, nestingherita de nimeni, sa detonez o bomba. Non sens! Sunteti de acord cu mine ca este imposibil un asemenea parcurs? Ca un simplu om, oricine ar fi el, sanatos sau bolnav mintal, nu are nici cea mai mica sansa sa faca asa ceva oricat ar insista? 
Si-atunci, cum se face ca vedem mereu la televizor atentate sinucigase, atacuri si alte asemenea "acte teroriste"? Aia cum fac? Simplu: nu o fac singuri. Cineva le asigura protectie si sprijin in toate etapele pe care le-am descris mai sus. Pai, ia sa vedem, cine poate asigura "cale libera" unuia sau mai multor "teroristi"? Postarita nu, medicul de familie nu, mecanicul auto nu, taximetristul nu, contabila nu, nici macar chelnerul favorit. Trebuie cineva cu influenta, cineva a carui mana poate deschide orice usa. Cunoasteti pe cineva de genul asta? Da, cunoasteti: orice guvern de pe planeta Pamant. Un Guvern sau un partid politic puternic isi pot permite si cheltuiala si deranjul. Aha, deci pana la urma, rezulta ca "teroristii" nu pot fi de capul lor. Adica, altcineva e cu banul si atunci, de ce nu si cu ideea? Daca privim acum terorismul din aceasta perspectiva, nu mai seamana cu ce ne spune televizorul. Deci, ce e terorismul pana la urma din moment ce am stabilit ca terorism in forma pura, in care unul sau mai multi dementi au pica pe occidentali, nu exista? Dupa parerea mea, sunt doar niste killeri platiti de respectivele guverne sau partide ca sa le spele rufele murdare sau sa creeze situatii favorabile sponsorului. Timp in care eu, in fotoliul meu de simplu cetatean, trebuie sa fiu speriata, sa mor de frica "terorismului", a nebunului care deturneaza avionul, sa ma feresc de arabi din cauza lui Osama, si alte asemenea aiureli. Asta este, de fapt, decorul terorismului, cireasa de pe tort: propaganda! Si ca tot am adus vorba de Osama, va reamintesc ceva: inainte de 911, el era un obisnuit al Casei Albe si partener de afaceri al familiei Bush. Deodata, spune mass-media, s-a observat ca nu e intreg la cap, mai exact cand, chipurile, a daramat cele doua turnuri. Adica eu trebuie sa cred ca nenea asta s-a plimbat ani de zile prin White House si nimeni nu a sesizat ca e un ticnit care uraste poporul american si are intentii criminale. Mai, sa fie! Eu zic altceva: dupa Hitler, familiei Bush ii trebuia alt nebun care sa ii serveasca interesele. Cum Osama se dovedise a fi deja un partener ca lumea, i-au incredintat misiunea de a poza in teroristul nr. 1, inamicul public nr.1, cel mai groaznic om de pe planeta care sa bage spaima si-n muste. Interesul era, evident, economic, nu trebuie decat sa aruncam o privire pe ce s-a intamplat dupa 911, mai ales "razboiul anti-terorism" care a papat zilnic cate 2 miliarde de dolari din bugetul USA prin achizitiile de armament. Inca nu stiu cine a vandut armele, adica cine a incasat acesti bani. Ca sa nu revin asupra discutiilor nenumarate pe tema "Osama", chiar crede cineva ca este posibil sa nu-l fi gasit nimeni, cu tehnologiile spy din ziua de azi, timp de 10 ani? Poate doar daca cineva l-a "acoperit" in tot acest timp. Apoi, odata devenita desueta povestea asta, a platit pretul: a fost scos din joc. Nu se stie exact cand.
Wow! Mi-a iesit mai mult decat credeam. Oricum, pentru mine e clar: terorism ca atare, adica niste nebuni care n-au alta treaba, nu exista. Aceste grupari sunt subordonate si sponsorizate de puternicii lumi ca sa ne tina in frau prin frica. Cat despre Osama, am o singura problema cu el: nu stiu de ce, imi vine tot timpul sa-i zic Obama!

1 commentaire:

 1. :)) Tare ultima frază! Şi ai dreptate. Povestea cu turnurile gemene a fost cea mai mare "legendă" fabricată de americani în genul "horror-terror".
  Mulţi ziarişti independenţi - ca să îi cităm numai pe Alex Jones, şi Paul Dorneanu - au spus încă de pe atunci că a fost o "făcătură" americană clară, în scopul de a da vina pe arabii nemernici, şi a avea o motivaţie să ceară compensaţii ţărilor din Golf. S-au studiat evenimentele de la 11 septembrie cu tot felul de mijloace moderne, computerizate, şi s-a descoperit că de fapt, turnurile nu au fost dărâmate de bombele din avion, ci de nişte explozii interne - adică, bombe puse în interior! Şi culmea, anumiţi angajaţi din acele turnuri, care aveau legături cu CIA şi alte structuri, ca prin minune, nu s-au prezentat la posturi în acea zi. Adică, au murit doar cei meniţi a fi "carne de tun", pentru a hrăni groaza şi ura populaţiei contra "arabilor nemernici". Şi desigur, a justifica orice măsuri contra lor!
  Nu ştiu dacă Osama a fost angajat al serviciilor secrete americane, dar în mod sigur, a fost o "ţintă de paie", foarte vizibilă şi potrivită scopului propus. Unele surse spun chiar că el ar fi murit de prin 2004, şi nu acum, de curând...

  Oricum, terorismul a fost, şi rămâne, cel mai mare "bau-bau" modern, şi motivaţia perfectă pentru controlul tot mai complet al populaţiei. Vorba ta, Lili, cine ar fi atât de spălat la creier încât să care arme cu el prin aeroporturi? Atunci când nici o banală cremă nu scapă controlului...:)

  Mi-a plăcut articolul! Noroc că nu suntem mărimi politice, că altfel ne-am trezi cu brigada antitero la uşă...:)

  RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.