Pages

samedi, juin 25, 2011

R.I.P. Columbo

Un mare-mare actor ne-a parasit zilele astea. Un erou pe care l-au iubit miliarde de oameni timp de zeci de ani si care ramane etalonul filmelor de televiziune: Columbo. Peter Falk a fost rapus de Alzheimer, aceasta oribila, groaznica boala in fata careia medicina este inca neputincioasa.
Nu o sa insist asupra biografiei lui, vreau doar doua lucruri sa spun despre Peter Falk: privirea care l-a facut celebru si inconfundabil este consecinta unui cancer la ochiul drept pe care actorul l-a avut la varsta de 3 ani. Al doilea lucru este ca visul lui de o viata, pe care nu l-a realizat, a fost sa lucreze pentru CIA. Destinul i-a rezervat, insa, alt drum care l-a dus in inimile noastre, ale tuturor cetatenilor acestei planete si as zice ca asta nu a fost rau deloc. Cat despre CIA, Peter Falk a avut macar ocazia de a juca un sketch alaturi de actorii din Alias, cu mult umor si talent, un fel de autoironie fata de, poate, singurul lui vis neimplinit. R.I.P. Peter Falk!

2 commentaires:

  1. Este unul dintre monstrii sacri ai cinematografiei mondiale. Atat de mare, incat de la noi, din Romania, a incercat sa il imite un mare comedian, Puiu Calinescu (poate iti mai amintesti scena din filmul Nea Marin Miliardar, in care Puiu interpreta rolul lui Columbo).
    Peter Falk este actorul a carei tristete din privire avea special; era ca o mangaiere pentru publicul din fata sa, iar inteligenta de care a dat dovada va fi greu egalata.
    R.I.P. Columbo!

    RépondreSupprimer
  2. Nu ştiam că a murit, îmi pare rău! Filmele poliţiste în care a jucat erau printre puţinele de gen la care mă uitam. Îmi plăcea nu atât acţiunea, cât jocul minţii, şi inconfundabila sa atitudine, plină de umor mascat. De fapt, cred că al a creat un stil psihologic al investigaţiei poliţiste.:)

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.