Pages

dimanche, juillet 03, 2011

Breizh Side Story: Au bout du monde

Acum pot sa spun ca am ajuns la capatul lumii. Ieri. La 20 de minute de mers pe jos de Plogoff, un satuc din Finistère, se afla cel mai vestic punct al Frantei. O limba de pamant si piatra care strapunge Oceanul Atlantic intr-un peisaj de vis: La Pointe du Raz. Loc facand parte din Grands Sites de France, printre primele care a primit aceasta distinctie in anul 2004, La Pointe du Raz aduna in fiecare zi turisti din toata lumea curiosi sa vada cum arata capatul lumii, cum era cunoscut inainte de descoperirea Americii. Si adevarul e ca te simti ca la capatul lumii: in fata ai doar imensitatea oceanului si gandul ca dincolo de el, drept inainte, este America. In amintirea legendelor care l-au insotit sute de ani, aici totul poarta numele "Au bout du monde": restaurantul, hotelul, farmacia... chiar si piratii care au salasluit in acest loc se numeau "piratii de la capatul lumii". 
Iata o farama din La Pointe du Raz, un minut in care privind solitudinea si frumusetea acestui tarm pietros de ocean, puteti fii siguri ca lasati totul in spatele vostru: o lume intreaga!

1 commentaire:

  1. Fain Liliana. Multumim frumos ca ne descoperi cate un coltisor minunat din Mere Marianne.

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.