Pages

vendredi, juillet 29, 2011

Top Chef (7)

Nu am uitat de aceasta rubrica, revin astazi cu o reteta surprinzatoare, de origine celtica, se pare: dulceata de bere. Va asigur ca merita sa o incercati, este ceva cu care va puteti uimi invitatii dintr-o singura lingurita. Se pregateste extrem de simplu. Va trebuie doar:

500 ml de bere de orice fel (blonda, bruna, etc.; diferenta consta doar in culoarea pe care o va lua dulceata)
300 g de zahar
3 foi de gelatina
1 lingura de zeama de lamaie

Alegeti un vas cu volum dublu fata de cantitatea de bere pe care o veti folosi deoarece in timpul fierberii berea se va umfla foarte mult si riscati sa dea pe-afara. Intai, sterilizati borcanele, plonjandu-le in apa care clocoteste, timp de 10 minute, apoi le lasati sa se usuce in aer liber. 
Varsati berea in vas, adaugati zaharul si zeama de lamaie si puneti pe foc. Alaturi, puneti gelatina sa se inmoaie in apa rece. Cand continutul vasului (amestecul de bere, zahar si zeama de lamaie) s-a incalzit, adaugati gelatina si amestecati incontinuu. Cand dulceata incepe sa clocoteasca, o mai lasati sa fiarba 15 - 20 de minute. Odata fiarta, procedati ca la dulceata de lapte, varsati imediat in borcane pe care le inchideti si le rasturnati cu capacul in jos pe o suprafata plana (eu folosesc un fund de lemn).
Dulceata de bere o folositi la clatite, la tartinele de la micul dejun si chiar pentru a acompania anumite feluri de carne, rata sau iepure, de exemplu. Spor la treaba!

1 commentaire:

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.