Pages

samedi, août 06, 2011

J’♥ ma DACIA !

Inca o dovada ca romanii, dupa ce ca sunt in cacao pana peste urechi, sunt si figuranti. Numai cine nu este roman nu stie ca la noi daca ti-ai cumparat o Dacie, rezulta fara urma de indoiala ca esti cel putin prost. Mai rezulta ca esti un amarat care nu meriti sa fii bagat in seama de nimeni. Va imaginati un tanar roman sa iasa la agatat cu Loganul? Pentru ca asta e esenta: masina este la romani, in primul rand, aspirator de femei. BMW-ul si pitzipoanca, eventual, blonda din dreapta definesc "lumea buna" din Romania. Mi-aduc aminte ce vanzoleala era noaptea pe bulevardul Tomis din Constanta, cand toti copiii de bani gata isi scoteau caii-putere la expozitie si toate parasutele orasului erau prezente la apel ca sa puna laba pe un baiat cu bani. Sigur ca, de multe ori, Guta si Vijelie racnesc in nenumaratele boxe care ocupa pana si portbagajul masinilor de fitze. 
O sa imprastii acum, brutal, mirajul in care traiesc posesorii de Lambo, BMW sau Ferrari si o sa le spun ca DACIA provoaca rusine numai in Romania si numai in creierii lor netezi ca niste cauciucuri uzate. In Franta, marca DACIA este supra-numita "masina poporului" si este apreciata de toti posesorii unui Logan, Sandero sau Duster. "J'ai jamais vu une Dacia en panne sur l'autoroute!" spune un francez mandru de masina lui. 
Din 2008 incoace, toti proprietarii de DACIA se reunesc la un picnic in onoarea masinilor lor. De la an la an sunt din ce in ce mai multi, astfel incat in 2011 a fost nevoie de trei picnicuri organizate de Renault in trei locuri diferite astfel incat toata lumea sa poata participa. 
Filmul de mai jos vorbeste de la sine si, daca intelegeti oleaca de franceza, o sa va convingeti ca suntem, ca de obicei noi romanii, pe o pista total gresita: uram tot ce este bun la noi in tara!


1 commentaire:

  1. Ai dreptate Liliana. A ajuns Romania o tara europeana afectata rau de criza. Suntem atat de crizati, incat vedem peste tot numai masini de lux, cu cretini la volan si cu pitipoance in dreapta.
    In timp ce Dacia cucereste piata europenilor cu venituri medii, noi, ca romanii neaosi, dupa ce ca suntem curul Europei - vorba lui Tutea, mai suntem si fuduli.
    Cu fudulia asta ne vom duce de tot la fund, pentru ca nu cred ca ne vom reveni vreodata. Poate doar daca ne vor cumpara cu totul germanii, francezii, englezii sau reprezentantii vreunei tari scandinave.

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.