Pages

vendredi, août 05, 2011

Miscarea mea de rezistenta (6)

Fidela mesajului de la care a pornit acest serial, "Jos maneaua!", mi-am propus sa incep o calatorie in jurul lumii, calatorie virtuala bineinteles, cu scopul de a aduna toate armele posibile anti-manele, de pe toate continentele, din aproape fiecare tara in parte. Vreau sa (re)amintesc sau sa ii anunt pe cei care inca nu stiu ca exista artisti adevarati si muzica adevarata oriunde in lume, de toate genurile si de toate inspiratiile posibile, care pot face cuiva viata frumoasa intr-adevar. 
O sa incep astazi in indepartata Australie de unde au pornit spre sufletul meu multe cantece care mi-au luminat adolescenta si studentia in vremea cand nu exista nici macar ideea de manele in Romania. Scotocind printre videoclipuri am ajuns, evident, la Jason Donovan si am zambit amintindu-mi cu drag timpurile in care tinerii erau atat de adorabili cu blugii rupti in genunchi si cu frizurile Bross... sa nu-mi spuneti ca nu va amintiti de povestile de dragoste care se nasteau in taberele de vara sau toamna la cules de struguri! Pe atunci, teribilismul tinerilor era satisfacut pe deplin cu o pereche de jeansi si o geaca de piele, nu cu un BMW decapotabil ca in Bucurestiul de azi.
Hai sa ne reamintim, hai sa le aratam celor care s-au nascut mai tarziu, in Romania deja poluata de kitch, cam cum eram noi...
Astazi, cum spuneam, ne oprim in Australia, un continent care, in mod sigur, nu a cunoscut maneaua... 1 commentaire:

  1. Multumesc Liliana. Te invit sa urmaresti si coltul meu de fericire, mai precis sa audiezi ultima melodie postata.
    Muzica adevarata este un mijloc de rezistenta impotriva prostiei, a manelizarii, a manipularii si a kitsch-ului.
    Numai bine Lili.

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.