Pages

lundi, août 29, 2011

Uite cine vorbeste!

Presa franceza este astazi in fierbere din cauza unei declaratii a ministrului de interne care arata cu degetul spre rromii din Romania spunand ca 2% din delincventa pe teritoriul Frantei este provocata de tiganii nostri. Textul acestei declaratii aici. Dar, daca alocati un pic de timp acestui articol, aruncati un ochi si pe comentariile cititorilor care sunt francezi si care se declara scandalizati de xenofobia de care da dovada Claude Guéant, ministrul in cauza. Altfel spus, cetatenii francezi sar primii in apararea Romaniei, contrar a ceea ce presa romaneasca incearca sa induca de ceva timp, si anume ca ei ar fi inamicii romanilor. Toti, mai putin unul! De fapt, aici vroiam sa ajung, unul care dupa ce a mancat bine de pe urma romanilor, mai exact de pe urma medicilor (din fericire putini la numar) pe care i-a recrutat, profita de acest moment de xenofobie oficiala pentru a scuipa in farfuria cu supa. Bineinteles, este vorba despre arhi-cunoscutul ipocrit, Sylvain Blondin, "varful de lance al CEFC" cum ii place lui sa se intituleze, "expert in Europa de Est, respectiv in Romania" si, in plus, insurat cu o romanca. Iata ce a postat adineauri musiu pe profilul lui de Facebook:


In momentul cand am vazut articolul din Libération, am fost sigura ca va sari ca o hiena ca sa se bage in seama, asa ca am fost "pe faza" si nu m-a dezamagit. Vedeti clar cum incita (in caz ca sta vreun francez cu scaun la cap sa ii citeasca elucubratiile rasiste) impotriva medicilor romani despre care afirma ca sunt doar niste profitori ai sistemului francez, in timp ce pacientii sunt "victime" - spune el. Pai, dragi tovarasi si prieteni care inca mai trimiteti candidaturi la CEFC, nici acum nu va este clar ce sunteti voi pentru Sylvain Blondin? Va convine sa ii bagati bani in buzunar unui individ care va uraste si va trateaza "comme de la merde"? Ce spune el este ca medicii romani sunt, de fapt, niste indivizi fara scrupule in totalitatea lor, amestecandu-i cu infractorii de drept comun, iar el este vocea victimelor lor! Pai, hotul striga "hotul!", nu-i asa? Eu mai am, insa, o interpretare a acestei declaratii de razboi: cred ca nu-i mai merg ploile in ultima vreme, nu mai are victime de exploatat si l-au apucat dracii. Marele sustinator al Romaniei si al romanilor, marele iubitor de ciorba de burta si bere "Ursus", dar si al fetelor de la Cluj-Napoca, tatal a patru copii a caror mama este romanca, se intoarce acum ca un caine turbat si musca mana care l-a hranit. Daca tot e nemultumit de romani si incepe sa ii fugareasca, ii reamintesc ce i-am mai spus candva: ar trebui sa inceapa cu nevasta-sa!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.