Pages

vendredi, septembre 02, 2011

Medic roman in Franta (18)

Astazi ma ocup de recrutari, asa s-a nimerit. Am de lansat doua anunturi si precizez din start ca nu o fac ca sa incasez vreun onorariu, este un serviciu pe care il fac pentru doi colegi care mi-au cerut ajutorul.
De dimineata, pneumologul spitalului in care lucrez m-a rugat sa il ajut sa gaseasca un medic roman care sa preia activitatea lui intrucat se pregateste de pensionare si nu gaseste un inlocuitor. Dr. Bernard Regnault este singurul pneumolog din Pontivy, are cabinet in liberal cu clientela asigurata si formata in ultimii 30 de ani cred. In plus de asta, are si o colaborare cu spitalul care poate fi discutata si pentru medicul care ii va prelua cabinetul. Altfel spus, este un post foarte bun, Dr. Regnault este un om serios si o persoana foarte agreabila, bun profesionist deci daca sunteti pneumolog si va intereseaza acest post, el asteapta candidaturile pe adresa de e-mail: bernard.regnault@wanadoo.fr
Al doilea post este in spital, in serviciul de cardiologie. Seful serviciului este Dr. Alain Le Mouroux care tot astazi (pura coincidenta) m-a cautat pentru acelasi lucru: are nevoie urgent de un cardiolog deoarece unul dintre colegii lui se muta in alt oras. Postul devine vacant la 1 noiembrie. Intrucat mi-a dat si profilul cardiologului de care are nevoie, vi-l redau exact si intocmai cum l-am primit pe e-mail:

"Voici quelques informations :
1. Le service de cardiologie se compose de 29 lits de cardiologie classique plus 6 lits de soins continus (ce ne sont pas réellement des soins intensifs de cardiologie). Après le départ de Georges, nous serons 2.5 cardiologues temps plein: Daniel M’Bey, Gwenael Bureau (mi-temps) et moi-même. 
2. Notre activité: cardiologie générale, avec echocardiographie transthoracique, echocardiographie transoesophagienne, holters ECG et tensionnel, épreuve d’effort; nous posons des pacemakers simple et double chambre (VVI et DDD); nous faisons des coroscanners;
3. Ce que nous ne faisons pas: nous ne faisons pas de coronarographies ni d’angioplasties; nous ne posons pas de pacemakers triple chambre (CRT) ni de défibrillateurs.
4. Nos projets: nous souhaitons développer ce qui existe déjà (entre autre echocardiographie transoesophagienne et coroscanners) et je vais organiser une réeducation cardiovasculaire au sein de l’hôpital (de façon modeste, en ambulatoire, pour trois patients à la fois) et développer la cardiologie du sport. 
5. Je recherche donc un cardiologue diplômé non interventionnel qui connaît les techniques que nous pratiquons (ce n’est pas grave s’il ne pose pas de pacemakers).
6. J’insiste également beaucoup sur le fait que ce médecin doit aimer le travail en équipe et doit avoir un caractère souple. Ceci est tout aussi important que la compétence. Le médecin ne restera pas dans le service si cela ne va pas sur le plan relationnel."

Prin urmare, daca sunteti cardiolog pregatiti CV-ul si trimiteti-l, de data aceasta pe adresa mea de e-mail: maria_medical2@yahoo.com
Va asteptam candidaturile si, personal, va doresc mult, mult succes! 

P.S. CV-ul trebuie scris in limba franceza. Multumesc!

13 commentaires:

 1. Bonjour, Liliana

  Am nimerit intamplator pe acest blog si mi s-a parut interesant, mai cu seama in ceea ce priveste articolele de psihologie comportamentala, din care am inteles ca vor mai fi. Foarte bine! Astept sa le citesc pe toate, e un domeniu care chiar ma intereseaza, sa zicem, "cuvintele de dincolo de cuvinte".
  Sunt interesata de un schimb de linkuri. Te rog sa arunci o privire pe blogul meu si, daca acest lucru este posibil, sa-mi lasi un comentariu, de preferat aici: http://secretele-cristinei.blogspot.com/2011/08/promovare-colaborare.html# sau direct pe mail.
  Multumesc!

  Cristina

  RépondreSupprimer
 2. Pas de problème! Si mie imi place blogul tau, facem schimb. Multumesc de vizita si de propunere!

  RépondreSupprimer
 3. Buna ziua.
  Vreau sa felicit pentru blogul dumneavoastra. Contine informatii foarte utile prezentate intr-o maniera sistematizata.
  Eu sunt medic rezident pneumolog si m-ar interesa un post intr-un spital din Franta . Stiu ca in octombrie se publica listele cu posturi vacante ...insa nu stiu daca sunt valabile si pentru interni sau sunt doar pentru specialisti.

  O zi buna .

  RépondreSupprimer
 4. Buna ziua, Andreea

  Din pacate, posturile la care va referiti, cele publicate de CNG in martie si octombrie, se refera strict la PH (praticien hospitalier) care sunt medici cu specialitatea terminata si, in plus, cu concursul de PH (titularizare in functie publica) luat in Franta. Internii nu pot candida pe aceste posturi.
  Multumesc pentru aprecieri si va doresc mult succes si numai bine!

  RépondreSupprimer
 5. Buna ziua,
  Sunt specialist medicina interna, lucrez de 4 ani intr-o sectie de recuperare cardiovasculara si as vrea sa emigrez in Franta. Imi puteti spune daca as putea sa imi gasesc de lucru intr-o sectie cu profil de cardiologie sau spre ce ar trebui sa ma orientez?

  RépondreSupprimer
 6. In cardiologie, nu cred. Dar ar trebui sa va orientati spre un serviciu de Medicina Polivalenta care, dupa parerea mea, se pliaza perfect pe specialitatea dvs. Sau ati putea, de exemplu, sa cautati un post intr-un centru de recuperare si reeducare care exista, in general, in fiecare centru spitalicesc. Va dau ca exemplu, Centrul nostru de la Plémet:

  http://www.centrebretagne.com/pages/services/sante2.php

  RépondreSupprimer
 7. Buna seara. Am aplicat pe un post de praticien attache in cardiologie si mi-au spus, dupa un interviu telefonic, ca vor sa vin la interviu in Frata. I-am rugat daca s-ar putea prin videoconferinta ca nu pot lipsi de la spital. Mi-au spus ca e greu de organizat dar ca vor incerca. Credeti ca mai am vreo sansa sau trebuie sa-i sun din nou si sa le spun ca vin in Franta pentru interviu? Multumesc

  RépondreSupprimer
 8. Eu zic sa le explicati politicos ca: salariul unui medic in Romania nu permite deplasari in Franta pentru ca bugetul de 300 de euro pe luna este mult prea mic pentru asa ceva; ca inca aveti obligatii de serviciu pe care trebuie sa le onorati atat timp cat inca nu aveti nimic sigur din partea lor. Eu cand m-am angajat am avut doua interviuri telefonice cu directorul spitalului, dupa care m-au chemat direct la post. In general, trebuie sa va invite abia dupa ce ati ajuns la un acord prin telefon si mailuri, si va invita, eventual, ca sa vedeti postul si locuinta pe care v-o pun la dispozitie. Nu va plimbati mii de km doar pentru un inetrviu in urma caruia se poate sa vi se spuna NU. Asta trebuie sa le explicati.

  RépondreSupprimer
 9. Buna ziua
  Am primit 2 raspunsuri favorabile dupa interviul telefonic. Unul este prin firma ,celalat direct la spital. Amandoua sunt de specialist. Problema mea este ca interviul in Franta prin firma a fost deja stabilit, la celalalt mi-au cerut diplomele si imi analizeaza luni dosarul dupa care imi dau un raspuns (acesta este postul care imi place mai mult - este pe profilul pe care imi place mie). Aveti idee daca mi-au zis ca vorbim la affaires medicales semnez vreun contract sau imi lasa un timp de gandire si o sa pot vedea si celalat post? Nu as vrea sa pierd sansa.Multumesc

  RépondreSupprimer
 10. Eu zic sa aveti rabdare sa vi se comunice si a doua oferta ca sa puteti face comparatie intre ele. Pana luni nu mai e mult. Contractul se semneaza, in orice caz, cand incepeti munca, nu inainte, deci cand va prezentati la post. Cateva zile trec repede, deci parerea mea este sa nu va precipitati, mai ales daca al doilea spital va atrage mai mult. Sigur ca o sa va lase un timp de gandire, dar nu foarte mult: de regula cam o saptamana. Dar, daca nu va deranjeaza, cand aveti si a doua oferta, spuneti-mi si mie cum "arata" fata de cealalta si o analizam impreuna.

  RépondreSupprimer
 11. Rugamintea mea ar fi daca am putea vorbi undeva in privat messenger. Multumesc mult

  RépondreSupprimer
 12. Sigur ca da, adresa mea de mail este maria_medical2@yahoo.com

  RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.