Pages

lundi, septembre 05, 2011

Top Chef (9)

Ne intoarcem putin la cratita pentru ca am o reteta excelenta de chec cu masline, pentru voi. L-am facut acum o saptamana (foto mai jos) si a cunoscut un asemenea succes incat abia am mai prins cateva felii sa le fac o poza. Reteta este, se pare, marseilleza, din sudul Frantei prin urmare, unde totul se gateste cu ulei de masline. Ia sa vedem:

1 iaurt (adica 125 g) natur
3 oua
3 cutii de iaurt cu faina (adica, goliti iaurtul din cutiuta lui si masurati faina cu el) sau 220 g
1/2 cutie de iaurt cu ulei de masline
100 g de branza rasa sau cascaval ras (sau emmental, etc.)
1 pliculet de drojdie
1 manunchi de patrunjel verde tocat
200 g de masline (negre sau verzi, nu conteaza)

Intr-un castron mai mare amestecati iaurtul, ouale si faina. Cand ati obtinut o pasta, adaugati uleiul de masline amestecand incontinuu cu o furculita. Dupa ce ati incorporat uleiul, puneti branza, apoi drojdia si patrunjelul tocat. La sfarsit adaugati maslinele (fara samburi) tavalite putin in faina. Ungeti cu unt o tava de chec si bagati la cuptor, la 180°, timp de 30-40 de minute. Este un excelent aperitiv, dar il puteti manca si la micul dejun, de exemplu. Un deliciu in numai 15 minute de munca!





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.