Pages

dimanche, octobre 02, 2011

Dracula versus Claude Guéant

Zac de gripa de o saptamana, dar adineauri am sarit din pat cand am vazut o super-faza la televizor, din nou Les Guignols de l'Info, cei pe care in injura asa-zisa presa din Romania. Trebuie sa va arat asta, pe de o parte pentru ca e amuzant, pe de alta ca sa vedeti ca oxiurii de la Libertatea bat campii atunci cand spun ca Les Guignols isi bat joc de romani.
Ca sa intelegeti, doar doua vorbe inainte de film: pe 30 septembrie, la Paris, a avut loc premiera comediei muzicale Dracula, l'amour plus fort que la mort. Este un super-spectacol care va fi prezentat si in Europa, ale carui subiect si inspiratie va sunt evidente. In aceeasi seara, 30 septembrie, Les Guignols de l'Info au profitat de premiera pentru a-l lua din nou in balon pe ministrul de interne, Claude Guéant, cunoscut deja pentru obsesia fata de romani. Actorii l-au ironizat magnific, aratandu-l capabil sa-i puna catuse pana si lui Dracula si sa il expulzeze. Dialogul este simplu, o sa il intelegeti cu siguranta, dar o sa redau, insa, replicile lui Guéant, special pentru cei care vor incerca sa le "interpreteze", deci de dragul exactitatii:
 "- Excusez-moi, vous êtes bien Dracula?
  - Oui, mais vous êtes qui?
  - Je suis Claude Guéant! Dite-moi, Dracula, vous êtes bien de Carpates?
  - Oui, pourquoi?
  - Les Carpates c'est en Roumanie, donc tu dégage d'ici... Rentre dans ton pays!"
Dupa care comentariul prezentatorului: "l'expulsion quand c'est festive, c'est déjà plus acceptable". Si acum, ca tot am clarificat detaliile, filmul (care ma astept sa faca iar furori in cateva capete seci din Romania):

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.