Pages

jeudi, novembre 10, 2011

Sylvain + Cristi Stelistu' = Barca

Sa ma ierte Dumnezeu, dar nu pot sa ma abtin. Am ras azi-dimineata cu lacrimi si corect este sa va spun si voua de ce, ca sa radeti si voi.
Este vorba tot despre Sylvain Blondin, conferentiaru', lider european, in curand lider mondial "in materie", (nu stiu in care materie, dar asa zice el), caruia i-a venit ideea sa isi traduca "tezele" de pe Facebook si in limba romana. Dar nu oricum, ci cu mare arta, apeland la serviciile un traducator-gratis, site-ul Bing. Ce i-a iesit, merita nota 10 la Divertis Parc deoarece este ceva de genul: eu vorbeste mic negru. Ceea ce nu mi-a venit sa cred cand am citit, este ca lideru' european, in magnitudinea lui, nu a observat nici macar in ce hal Bing i-a pocit numele: din Blondin a rezultat STELISTCRISTI. Iar faza care merita toti banii este acea parte din text unde propune el cursuri  "avec séjour sur un bateau", din care Bing a inteles doar ca e ceva cu "sedere pe o barca". Asta daca nu s-o rasturna barca de atatia cursanti si cu conditia sa prevada si umbrelute! O sole mio!
A publicat comedia asta, el care se lauda ca este specialist in tarile de Est, respectiv mare specialist in ceea ce priveste Romania, in plus casatorit cu o romanca, pe toate paginile lui de Facebook (profilul personal, CEFC, Association Big Bang, Libre Echange si Les Ambassadeurs Big Bang), ca sa intinda bine pelteaua. 
Mi-as permite totusi su subliniez ca in acest moment sederea pe o barca ar trebui sa fie ultima lui grija, dat fiind ca peste 3 saptamani judecatorul se va exprima si este foarte posibil sa-i fi rezervat un "séjour en taule", adica o sedere la inchisoare. Ma intreb, oare cum ar traduce Bing asta?
Bineinteles ca am facut poza deoarece de cate ori ii dau peste nas cu ceva, se duce si sterge urmele. Va las sa va amuzati si va doresc un week-end placut!


UPDATE: 11 noiembrie 2011

Si ca sa vedeti ca acest bolnav nu are limite, iata ce face pe Twitter: FURA identitatea unui mare chirurg pe care l-a avut Franta si care se numea Sylvain Blondin. O pura coincidenta de nume de care acest individ se foloseste, avantajat fiind ca romanii care ii urmaresc postarile nu stiu ca chirurgul Sylvain Blondin e mort din 1975. Din pacate, la acea vreme internetul nu exista, deci avem putine referinte despre acest Profesor, in ceea ce priveste biografia lui, insa ii gasim cartile de medicina pe care le-a scris. Le-a gasit si acest escroc si isi face reclama cu ele, profitand de coincidenta de nume, cum spuneam. Nu va lasati pacaliti, Sylvain de la CEFC nu are nici macar bacalaureatul!


2 commentaires:

  1. ;))) si in plus am primit un email de la un MAIMUTOI in care mi se criau urmatoarele:
    "La bêtise est nettement supérieure à l'intelligence car toute l'intelligence du monde ne permettra jamais de comprendre la bêtise universelle, tandis qu'un peu de bêtise suffit amplement à ne pas comprendre quoi que ce soit d'intelligent."...ce parere ai Lili eu cred ca persoana care mi-a trimis mesajul se referea la ea insasi si este cazul daca imi arunc ochii pe marile traduceri si pe barca....weekend fain

    RépondreSupprimer
  2. Daca Franta ar fi avut vreodata, in istoria ei, un presedinte care sa se fi numit Sylvain Blondin, maimutoiul asta ar fi fost capabil sa afirme ca el este acela :)))

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.