Pages

samedi, février 04, 2012

Teoria comparatiei (3)

Una peste alta, astazi se implineste un an de cand am infiintat acest blog à la français. Trebuie sa sarbatoresc prin munca, dar fiind si week-end, m-am gandit la un subiect care sa va deconecteze, totusi, si sa va informeze in acelasi timp. Laurence Boccolini imi vine in ajutor, oricum ii pusesem "gand rau" demult pentru ca o admir in mod special pe aceasta formidabila femeie, asa ca va invit sa cititi si sa va delectati cu cele ce urmeaza. 
De ce Teoria comparatiei? Pentru ca ceea ce veti vedea azi, nu veti avea ocazia sa vedeti pe niciun canal romanesc de televiziune in urmatorii 100 de ani: o realizatoare de emisiuni care cantareste peste 100 de kilograme. Este de neconceput in Romania, nu-i asa, unde ca sa apari pe sticla nu trebuie sa dovedesti talent si competenta, ci sa arati bine in chiloti. Da, a existat Teo la un moment dat, dar amintiti-va cata presiune au pus pe ea ca sa slabeasca si, pana la urma, dupa cum veti observa, Teo este mic copil pe langa Laurence Boccolini, la propriu si la figurat.
Nascuta pe 8 mai 1963 la Versailles, isi incepe cariera la radio, undeva pe la varsta de 20 de ani, iar din 1987, cand se muta la postul de radio Europa 1, primeste deja propriile emisiuni, de jocuri si divertisment, de care se ocupa cu mult profesionalism ceea ce ii aduce, incet-incet, marele succes. In 1992 o regasim deja la Fun Radio unde realizeaza matinalul inlocuindu-i pe Arthur si Manu Levy. Din acest moment, activitatea ei se diversifica enorm, incepe sa lucreze cu Ruquier la radio France Inter si paseste in lumea televiziunii, in 1994, la TF1, unde se alatura Tinei Kieffer in emisiunea Il fera beau demain. Apoi, primeste propria emisiune, Pyramide, pe TF1, iar din 1996 il inlocuieste pe Naguy, la France 2, in emisiunea Que le meilleur gagne
In 2001 revine la TF1 unde ii este incredintata o alta emisiune care a cunoscut datorita ei un imens succes: Le Maillon faible. In ciuda titlului acestei emisiuni (Veriga slaba, in traducere), Le Maillon faible a fost, dupa cum afirma criticii, marea trambulina pentru Laurence Boccolini, sansa vietii ei, care a consacrat-o printre monstrii sacrii ai mass-mediei franceze pentru totdeauna. Incepe sa fie solicitata pentru a juca in filme, primul fiind in 2003, langa insusi Phillipe Noiret: Ripoux 3. Este un rol mic, dar unde arata ca are talent de actrita, asa ca devine eroina principala si scenarista seriei de televiziune Mademoiselle Jubert, din 2003 pana in 2008, si unde isi pune in valoare pentru prima oara talentul de cantareata, interpretand piesa din genericul serialului. Cum va puteti imagina, cariera ei se dezlantuie, practic, in toate directiile: televiziune, filme, radio, spectacole grandioase, totul ii este oferit acestei femei, mai putin un lucru: fericirea personala. In 2002 divorteaza de primul sau sot si se casatoreste pe 31 iulie 2004 cu un barbat frumos pe care il intalneste la concursul Mister France pe care il prezenta: Mickaël Fakaïlo, Mister Tahiti. Dar, aceasta poveste de dragoste, care dureaza si azi, este umbrita de o mare durere: Laurence nu poate avea copii. In 2008, de altfel, ea publica o carte autobiografica intitulata: "Puisque les cigognes ont perdu mon adresse…" (Pentru ca berzele au pierdut adresa mea...) in care spune urmatorul lucru: "J'échangerais tout contre un enfant!" (As da totul pentru un copil). 
Revenind in actualitate, adica in 2011 - 2012, o regasim pe Laurence din nou la TF1 unde, prezinta o noua emisiune, Money Drop, de mare succes ca intotdeauna, in timp ce celelalte canale TV franceze, continua sa difuzeze, in paralel, emisiuni realizate de ea in trecut. 
In sfarsit, iat-o pe Laurence Boccolini, in toata maretia ei, pe scena, in filme, la televiziune, in cele 3 filmulete pe care le-am ales astazi. Este o schimbare totala fata de ceea ce vedeti zi de zi la televizor in Romania, dar sper ca aceasta viziune complet diferita asupa talentului si competentei sa va faca bine. Week-end placut tuturor!


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.