Pages

dimanche, mars 18, 2012

Medic roman in Franta (29)

Postare de dragul exactitatii informatiei. Am primit de la un prieten medic (Multumesc!) acum cateva zile, o poza. Colegul nostru a gasit in ziarul "Viata medicala" un anunt de recrutare de medici pentru Bretagne, departamentul Morbihan, anunt care i-a sarit in ochi deoarece este direct interesat de regiune, el urmand sa inceapa munca in aceasta zona, peste cateva luni. Sa vedem poza:


Este vorba despre anuntul din stanga sus, publicat de XP Consultant, firma total necunoscuta mie pana acum, dar care sustine ca a instalat deja vreo 60 de medici in liberal, in Franta. Mai sa fie! M-am apucat de verificari si, evident, am gasit ce ma interesa si am motive sa semnalez din nou un anunt necinstit deoarece aceasta cifra, de 60 de instalari, pentru care XP Consultant va cere asa de frumos increderea, nu ii apartine, ci apartine... Revitalis! Ei bine, da, XP Consultant este noul "produs" care inlocuieste pe piata firma Revitalis, de care ati auzit, aflata in prezenta in lichidare judiciara, adica in faliment. Cu alte cuvinte, metoda clasica: facem ce facem, dupa aia bagam firma in faliment ca sa nu platim despagubiri si aparem cu alta firma. Strategie veche de cand lumea, dar noi stim foarte bine ca lupul isi schimba parul, nu si naravul, nu-i asa? Ori, daca patronul Revitalis a avut alte motive, sa ni le spuna si noua... ca sa ii acordam increderea :) si sa nu il ponegrim pe nedrept. Hai sa vedem dovezile pe care le-am cules de pe site-urile specializate franceze care tin de Ministerul Justitiei.
Iata, mai intai, firma Revitalis:


Ce aflam din aceasta poza? Ca firma Revitalis Conseil, infiintata in data de 13 decembrie 2005, localizata la Tours si condusa de M. Xavier de Penfentenyo de Kervereguin, se afla in faliment din data de 26 aprilie 2011. Bun, sa vedem acum XP Consultant, asa cum apare ea pe www.infogreffe.fr:Aflam, deci, ca XP Consultant a aparut, tot la Tours, la data de 21 iunie 2011, la doua luni dupa intrarea in faliment a Revitalis. De unde stiu eu ca este vorba despre acelasi Monsieur? De aici:


Dupa cum vedeti, la "Dirigeants" apare M. Xavier de Penfentenyo de Kervereguin. Si inca ceva, ce am luat direct de pe site-ul XP Consultant unde apare sau le-a scapat, nu stiu, cuvantul "Revitalis":


De ce nu zice Monsieur in anuntul din "Viata Medicala" ca XP Consultant este urmasul Revitalis? Ce are de ascuns? Am sapat putin si am descoperit ca, de fapt, Revitalis fusese "ciufulit" deja de presa franceza pentru stilul de recrutari practicat si pentru situatiile dificile in care a pus multi medici si multe primarii din Franta. Si eu zic ca atunci cand un ziar ca Le Monde iti scrie negru pe alb ca nu ai nicio competenta in domeniul in care te-ai aruncat de dragul banilor, nu-ti pica bine deloc. In orice caz, imaginea publica ti se cam duce la naiba. Am gasit acest articol care dateaza din februarie 2009, in care ziaristii de la Le Monde pocnesc serios firmele Revitalis si ARIME, acuzandu-le de incompetenta in recrutarea medicala, lucru care, intre noi fie vorba, s-ar putea sa fie foarte adevarat, cel putin daca judecam dupa cum au judecat si jurnalistii francezi. Citat: "Ni l’Arime ni Revitalis-Conseil n’ont la moindre compétence pour juger de la qualité d’une candidature de médecin. Ils l’avouent sans fard (...)" Va asigur ca o sa va faca placere sa cititi acest articol, unde aflati si cu ce se ocupa inainte de "boom"-ul recrutarilor M. Revitalis, va dau link-ul direct si va semnalez ca puteti descarca fisierul pdf. Coborati la pagina 3: "Médecins roumains à prix d'or"

http://www.scribd.com/Nicolas%20Mx/d/12166915-Le-Monde-du-11-fevrier-2009

Raspunsul dat de M. Revitalis la aceasta acuzatie este de un cinism fara seaman, dupa parerea mea. In ceea ce priveste numarul de medici romani instalati in Franta, l-as ruga pe M. Revitalis sa se decida: in anul 2012 zice 60, iar in anul 2010 spunea 80, dupa cum puteti afla din darea de seama a sedintei de consiliu local al comunei Josnes, sedinta ce a avut loc in 8 noiembrie 2010. Din nou un pdf. la link-ul urmator:

http://www.mairiedejosnes.com/mairiedejosnes.com/Municipalite/Entrees/2010/10/22_Comptes_rendus_des_reunions_du_conseil_municipal_files/COMPTE%20RENDU%20DU%2018.11.10.pdf

Cat despre "instalarile durabile" facute de Revitalis/XP Consultant, sa vedem cam care este realitatea, vazuta de jurnalistii francezi:

http://www.lavoixdunord.fr/Locales/Saint_Pol_sur_Ternoise/actualite/Saint_Pol_sur_Ternoise/2010/10/26/article_canche-ternoise-le-medecin-roumain-recru.shtml

http://www.lavoixdunord.fr/Locales/Saint_Pol_sur_Ternoise/actualite/Autour_de_Saint_Pol_sur_Ternoise/Ternois_Ouest/2010/11/14/article_toujours-sans-medecin-la-maison-medicale.shtml

http://www.ladepeche.fr/article/2012/01/30/1273138-cahors-salviac-privee-d-un-medecin.html

In fine, internetul este plin de documente legate de Revitalis, si bune si rele, in special o gramada de dari de seama de la primarii care au semnat conventii cu aceasta firma, conventii ale caror urmari nu le mai gasim nicaieri. Am gasit, insa, sumele: de la 10.000 de euro/medic la 60.000. Frumoase tarife pe care primariile le platesc, in general, imediat dupa semnarea conventiei, asteptand apoi, uneori mult si bine, sosirea medicului. Asta am aflat, asta va spun. Daca minte presa franceza, inseamna ca va mint si eu.
Dar, unde vroiam sa ajung: la faptul ca XP Consultant nu este altceva decat Revitalis si ca acest lucru ar fi trebuit sa fie precizat, pentru corectitudine, in anunturile de recrutare. Restul concluziilor, daca credeti ca aveti si alte concluzii de tras, va las sa le gasiti singuri.

3 commentaires:

  1. revitalis conseil sunt foarte neseriosi singurul lucru care ii intereseaza e sa-si ia banii de la primarii ,pardon fostul revitalis actualul xp consultant

    RépondreSupprimer
  2. Lili,cum arata oare un contract intre o firma de recrutare si primarie?

    RépondreSupprimer
  3. @carmen: Asta nu am vazut inca, dar mai devreme sau mai tarziu tot o sa gasesc si o sa va arat :)

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.