Pages

mardi, mai 22, 2012

Dacia Lodgy ruleaza la Eurovision 2012. Pentru Franta

Stiu ca la ora asta va uitati toti la televizor, la semifinalele Eurovision si nu aveti timp de bloguri. Dar, dupa ce va linistiti, am o informatie pentru voi: in videoclipul oficial al Frantei, apare, chiar la inceput, o Dacia Lodgy. Stiati asta? Cum am zis si pe FB, Dacia alaturi de nume ca Jean Paul Gaultier si Franck Provost reprezinta Franta. Ma intreb: oare Mandinga s-ar fi lasat filmata intr-o masina ca asta? Sau poate Inna? Va spun eu: jamais!
Ei, uite ca lui Anggun nu i-e rusine cu Dacia cum le este romanilor. Si uite asa, mai luam o palma peste... "patriotism". 
P.S.: Nu zic ca melodia francezilor o fi prea reusita, dar Mandinga este o rusine. Doar atat poate Romania?

5 commentaires:

 1. Elena (Mandinga):

  "It's like when you drive a car but the windows are misty.You can have an accident even if u know the road.It was good I knew well the song and that there was a perfect communication between me and the boys.I was in shock in the moment I realized I can't hear anything in the headset.For those who have never been on stage,this means it's almost impossible to synchronize with the negative and with your coleagues on stage,based only on the echo that cames back from the hall."

  In ciuda incidentului, in acest moment Romania este cotata cu sansa a 4-a sau a 5-a la cistigarea trofeului de catre specialisti. Am verificat pe 4 case mari de pariuri. In ce alt domeniu mai e Romania cotata intre primele 5 tari din Europa?
  Asta inseamna ca melodia si trupa Mandinga sint foarte bine apreciate.

  Pentru tine insa, acest cintec este o "RUSINE".
  Prin comparatie, melodia Frantei e cotata cu sansa a 22-a din 25 de finaliste.

  Si nu ma pot abtine sa nu te intreb: de unde stii tu ca Elena nu s-ar fi lasat niciodata filmata intr-o Dacie? Ai intrebat-o? Ti-a spus ea? Daca nu, cum ai putut sa scrii: "Va spun eu: jamais!"

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. @Anonim: De obicei raspund la toate comentariile, insa la unul atat de ipocrit nu simt nevoia sa dau replica. Mai ales ca ar genera o discutie sterila, fara rost, in genul celor de care m-am saturat timp de 39 de ani in Romania. E pacat pentru Dvs. ca nu vedeti mai departe si mai de calitate decat atat... Si nu ma refer la problema tehnica.
   P.S.: Deja faptul ca ma tutuiti fara ca eu sa va fi permis acest lucru arata nivelul de educatie :)

   Supprimer
  2. Domana doctor,
   Ceea ce e neplacut si resimtit ca atare in comentariul de mai sus nu sunt atat gusturile muzicale ( care difera desigur de la persoana la persoana ) , ci atitudinea de superioritate fata de ceea ce e romanesc si , in consecinta , demn doar de critici si de strambat ( finut! ) , din nas. Admiratia d-voastra fata de Mère Marianne si orice produs al ei este de apreciat si denota o foarte buna adaptare la noul mediu ( sunt convinsa ca veti fi un foarte bun cetatean francez!) . Dar eu , ca roman , imi sustin tara si reprezentantii ei si sunt mandra cand realizeaza ceva ce este apreciat la nivel european. Asta include Dacia , Mandinga , medicina , literatura , pictura romaneasca si orice altceva mai pot promova printre francezi.
   Si faptul ca va permiteti sa judecati si sa exprimati opinii fara sa cunoasteti oamenii denota totusi ca a ramas ceva romanesc in d-voastra...
   Altminteri ma declar de acord cu ce spuneti , e o discutie sterila pe care nu are sens sa o continuam.

   Supprimer
  3. 1. Nu am afirmat nicio clipa ca melodia francezilor ar fi prea reusita (recititi ce am scris);
   2. Cat despre acuzatia ca m-as crede superioara fata de ceea ce este romanesc, logica cea mai simpla ar trebui sa va spuna urmatorul lucru: existenta acestui blog va demonstreaza contrariul. Spre deosebire de cei ca Dvs care doar vorbesc, eu AJUT romani. Am incheiat discutia.

   Supprimer
 2. Si inca ceva: desi locuiesc in Franta si ma cred, potrivit Dvs, superioara a ceea ce este romanesc, va informez ca masina mea se numeste Dacia Logan :)

  RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.