Pages

vendredi, mai 04, 2012

Medic roman in Franta (32)

Vincent TURPINAT, foto apartinand LGV


Ca tot tipa unii (recte Blondin) ca medicii romani, in special eu, functioneaza/functionez in banda organizata, in retele de "recrutori", uite ca le mai dau un exemplu de intrajutorare gratis intre confreri. Banda mea organizata va propune un post de medic generalist in liberal in departamentul Creuse, regiunea Limousin. Colegul Radu, prieten si "victima" a aceleiasi "retele de raufacatori fara scrupule" care are sediul pe acest blog, mi-a trimis o solicitare din partea primarului comunei Jarnage, domnul Vincent TURPINAT, care cauta cu disperare un medic dispus sa se instaleze acolo. Omul vrea sa evite firmele de recrutari, iar noi, respectiv Radu si eu, ne-am angajat sa-l ajutam in demersul de recrutare, evident gratuit. 
Concret, iata ce stim despre comuna: bazin populational de 2.500 de locuitori, un medic care urmeaza sa iasa la pensie (deci, clientela nu va avea timp sa se raspandeasca si sa se piarda), farmacie (extrem de important pentru succesul noului medic), si se afla la 10 minute (pe autostrada) de Guéret, capitala de departament (Creuse) - adica de Prefectura si toate serviciile.  E una din putinele zone din Creuse unde populatia e in crestere.  Au toate serviciile si magazinele in comuna, banci si posta, si - cum am zis - farmacie.  
Si mai concret, iata ce conditii ofera primarul si consiliul local: 
- vizita la fata locului: cazare gratuita si 500 de euro pentru decontarea transportului Romania-Jarnages, dus-intors;
- medicul care se instaleaza va avea timp de 6 luni, cazare gratuita si cabinet gratuit (nu plateste chirie); 
- cel/cea care va veni beneficiaza de avantajele ZRR: scutire de impozite pe primii 5 ani si impozite progresive (adica vor creste lent) in urmatorii 10 ani; 
-  exista prime de instalare cuprinse in legea care reglementeaza ZRR (zone de revitalizare rurala), pe care primarul le va discuta in Consiliul Local;
- municipalitatea are in proiect construirea unei "maison de santé" (un complex medical) care sa reuneasca medicul, infirmiera, dentistul, kinesiterapeutul, etc.
C.V.-ul si scrisoarea de intentie trebuie trimise la adresa: vincentturpinat@aol.com
In fine, iata unde vine pe harta Jarnages:

Zic ca merita incercat, primarul este tanar, energic, inteligent si dispus sa faca totul pentru medicul care va veni. Sa fie intr-un ceas bun!

4 commentaires:

 1. Cateva detalii suplimentare, din partea celui mentionat in anunt:
  Il cunosc pe Vincent pentru ca este "infirmier de secteur" cu jumatate de norma pentru CSAPA din Guéret. Eu, la randul meu, lucrand la CHS La Valette (psihiatrie), ne-am intalnit de mai multe ori pentru ca voia sa afle noutati despre diversi pacienti aflati sub observatia lui in afara spitalizarii.
  Daca aveti rabdare, pe site-ul comunei, la Information Médicale, la "Dernière minute", veti gasi cateva amanunte despre Maison de la Santé.
  Vincent asta cauta, un medic hatarat, care sa se instaleze in/la Maison de la Santé pentru (...cel putin...) cativa ani buni!
  O alta informatie ar fi ca exista cativa medici romani in zona, cel mai apropiat fiind intr-o comuna aflata la 15 Km de Jarnages.
  ....si-apoi suntem si noi, cei care ne cunoastem deja in Creuse! :)

  RépondreSupprimer
 2. Intai de toate va multumesc mult,in special Lilianei pentru toate informatiile utile de pe acest blog.
  As avea o nelamurire care v-as ruga sa mi-o elucidati:de ce in anuarele primariei localitatea Jarnages apare cu ~528 locuitori?La numarul de locuitori ai unei localitati se adauga intotdeauna si imprejurimile?Cum ne putem face o idee despre asta?
  Salutari si toate cele bune Lilianei! si Mariei!!

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. @Stela: Pentru ca Jarnage este canton, ceea ce inseamna ca are arondate toate satele din jur, aflate la distanta mica bineinteles, de aceea bazinul populational este de 2.500. Nu ezitati, in general, sa adresati intrebari direct primarului Turpinat, despre orice nelamurire aveti, la adresa de e-mail indicata. Cum am mai spus si altora, la francezi este ceva normal sa intrebi orice iti trece prin cap, aici nu exista notiunea de jena ca in Romania sau principiul "o sa ma creada prost". Pentru ei, orice intrebare este justificata si merita un raspuns.
   Va multumesc pentru aprecieri si va salutam, la randul nostru, cu drag. Numai bine!

   Supprimer
 3. Bonjour,
  précisions utiles :
  - Le médecin actuel n'est pas à la retraite ! et ne le sera que dans une dizaine d'année approximativement.
  - Jarnages se trouves à 20 minutes de Guéret
  - Il n'y a plus de banques à Jarnages, juste un distributeur
  - Il n'y a plus de gendarmerie à Jarnages, la plus proche est à 15 km
  - Il n'y a que 528 habitants dans le village de Jarnages et 3.527 dans le canton (qui compte 4 médecins)
  - Il n'y a aucun cabinet médical détenu par la mairie !
  - Il existe déjà une «maison de santé» (un complexe médical) à Gouzon, avec 3 médecins à 15km

  RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.