Pages

vendredi, mai 11, 2012

Medic roman in Franta (33)

Tineti aproape de blog, diseara va aduc vesti de pe frontul de Vest, vesti care va intereseaza. De mai mult de un an de zile va spun ca nu trebuie sa semnati contracte cu recrutorii care va cer acest lucru. Dovada ca nu am batut campii nicio secunda cand v-am spus asta, vine fix de la Ordinul Medicilor: au inceput sa apara refuzuri la inscrierea medicilor romani care vin prin contracte de acest gen. Fiind oameni responsabili, consilierii Ordinului si presedintii filialelor departamentale, au inceput sa isi dea seama de escrocheriile pe care le fac recrutorii care va cer sa semnati contracte cu ei, contracte ilegale, de altfel, in Franta. Sper ca acest curent sa se amplifice spre toate consiliile departamentale astfel incat recrutorii-rechini sa fie pusi in imposibilitatea de a mai vinde medici in astfel de conditii.
Doar ce am aflat despre un astfel de caz in care Ordinul Medicilor a respins un medic din cauza recrutorului si i-a dat timp de gandire sa reanalizeze "oferta" primita si o sa va explic diseara ce si cum. Repet, respingerea nu a avut motive profesionale sau de limba, ci strict interferenta in cariera medicului a unui recrutor-rechin pe care il cunoastem deja pe acest blog. O.M. tine neaparat sa apere acest medic roman de manevrele firmei care l-a adus aici si va adaug ca, astfel, acest medic a fost salvat. Nu o sa va spun de unde stiu, vreau sa protejez medicul in cauza, dar va asigur de un lucru: iar ii stric week-end-ul Biancai Stanciulescu! Are de ce sa transpire pana diseara si, mai ales, dupa aia, pentru ca am multe lucruri de demascat din nou despre ea (pe baza de documente) si am si vreo doua sa-i zic "prieteneste" fiindca vad ca ii place sa ii ameninte pe medicii care nu sunt cuminti (a se citi prosti) cum si-ar dori ea...

Ne vedem diseara!

A venit seara. La atac!

Ma intorc la Bianca Stanciulescu deoarece stiu cat de mult ma iubeste si nu am inima sa-i las dragostea neimpartasita. Dupa episoadele in care i-am sifonat oleaca imaginea, Bianca se intoarce dar poarta alt ambalaj: nu o mai cheama PFA, ci Consult Sante Medical S.R.L.  identificata cu CUI: 28099738 din data de 28.02.2011, Nr.Ordine la Registrul Comertului J40/2240/28.02.2011, Sediul B-dul Iuliu Maniu Nr.75-77, bl. 2B, sc 1, Etaj.3, Ap.10, sector 6, Bucuresti. Aceeasi Marie, cu alta palarie si, mai ales, cu aceleasi naravuri proaste. Potrivit documentelor care mi-au fost transmise astazi de un medic roman aflat in Franta, Bianca nici nu mai semneaza e-mail-urile trimise medicilor. Comunicarea cu medicii candidati apartine unui anume Dan Sarau. Ramane de vazut daca aceasta persoana chiar exista sau este doar un pseudonim. Mie imi place treaba asta, inseamna ca postarile mele au avut succesul scontat :)
Deci, ce face concret Consult Sante Medical pe care o sa-l numesc mai departe CSM sau, simplu, Bianca pentru ca este unul si acelasi lucru. Sper sa nu-i treaca prin cap Biancai sa spuna ca nu e ea pe motivul ca in actul constitutiv al acestei societati apar ca fondatori alte persoane, respectiv Neagu Mihail si Neagu Ioana. Nu ma intereseaza familia Neagu, poate ea a preluat aceasta firma, poate acesti oameni fac parte din familia ei, in fine, nu cu ei avem treaba. Cea care a negociat in numele acestei societati este Bianca, iar medicul care mi-a povestit cele ce urmeaza poate confirma, la o adica.
Sa vedem ce vraji a mai facut Bianca de la ultima noastra intalnire cu ea. Faptul ca se ascunde sub alte nume, il stim deja, dar odata "agatat" medicul fata noastra iese la "inaintare" si isi expune asa-numitele oferte. In primul rand, cere medicului sa semneze un contract de exclusivitate cu ea, contract care prevede sanctiuni severe pentru candidat daca indrazneste sa aiba vreo initiativa neaprobata de madam' sau sa incerce ceva pe cont propriu. Sclavul trebuie sa raman sclav si nu doar temporar ci chiar pe 7 ani ca in exemplul nostru!
Redau integral continutul faimosului contract care, daca nu ar avea calitatea de a fi scris de-o maniera amuzanta, ca o compunere de clasa a III-a, m-ar enerva foarte tare. O sa va semnalez cu rosu, ca la scoala, gogoritele:Contract Prestari Servicii - Recrutare Medici
Nr………Incheiat la data de:………..            I.         PARTILE CONTRACTANTE:

            I.1.      Consult Sante Medical S.R.L.  identificata cu CUI: 28099738 din data de 28.02.2011,Nr.Ordine la Registrul Comertului J40/2240/28.02.2011, Sediul B-dul Iuliu Maniu Nr.75-77, bl. 2B, sc 1, Etaj.3, Ap.10, sector 6, Bucuresti, in calitate de

Prestator

Si 

            I.2.      Dl./Dna Dr……………………………, medic ………. ……….cu drept de profesie in Romania, identificat/identificata cu CI/BI……Serie……Nr………….emis la data de………………., CNP:………………….., domiciliat in………………………………………, in calitate de Candidat   

A intervenit prezentul Contract


            II.        OBIECTUL CONTRACTULUI:

            II.1.     Recrutarea de medici, pe modelul cerere-oferta, acceptare oferta pentru cabinete medicale pe teritoriul Frantei (la prima propozitie, chiar avem impresia ca avem de-a face cu un recrutor).
            II.2.     Prestatorul Consult Sante Medical S.R.L. se va ocupa de toate demersurile, pornind de la recrutarea (oferta, acceptare-oferta) pana la realizarea scopului final al obiectului contractului, instalarea medicului roman in cabinetul din Franta. (poate precizeaza mai incolo ce inseamna dupa mintea ei cuvantul "instalare")


III.      DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR:


            III.1.   OBLIGATIILE PRESTATORULUI:


S.C Consult Sante Medical S.R.L. se angajeaza prin prezentul contract sa-si respecte urmatoarele obligatii:

a.-sa faca  demersuri sa obtina Certificatul European de conformitate pentru medicul roman, in 30 de zile lucratoare de la semnarea prezentului. (stie ea ca treaba asta ii atrage pe romani care prefera comoditatea... o sa-i taxeze mai incolo!)

b.-sa se asigure ca medicul roman cunoaste limba franceza, specifica exercitarii profesiei de medic (serios? franceza este specifica exercitarii profesiei de medic? alte chestii, ca de exemplu, competentele profesionale, n-or fi specifice? americanii nu sunt, prin urmare, medici deoarece nu vorbesc franceza...), precum si dovada unui certificat de absolvire a unui curs in acest sens (a cata oara sa va spun ca in Franta nu vi se cere asa ceva???); * si mai am o intrebare: cum se asigura Bianca ca voi stiti bine franceza?! va baga in examen? are competente didactice? sau face, pur si simplu, conversatie cu voi imaginandu-si ca nivelul ei de franceza ii permite...

c.-sa se asigure ca medicul roman nu a recurs la alte mijloace de a se instala in Franta, altul decat cel recomandat de prestator (ei, draga de ea, aici pune punctul pe i si va taie independenta profesionala din cateva cuvinte...) (in acest sens va solicita o declaratie pe raspundere proprie autentificata notarial de la medicul roman); (nu vreau sa imi imaginez ca ati fi in stare sa semnati un asemenea act...adica sa va dati singuri cu tesla... oricum, in fata unui judecator, cred ca hartia asta nu are nicio valoare fiind obtinuta prin promisiuni mincinoase)

d.-sa prezinte oportunitatile in functie de persoana si profilul moral (??? chiar as vrea sa stiu cum face Bianca profilul moral) si profesional al medicului client; 

e.-sa parcurga toate etapele administrative, care permit plecare si stabilirea in Franta (pai, candidatii ei fac singuri totul, isi cumpara pana si biletul de avion! unde anume se implica "administrativ" Bianca in afara de certificate?);

f.-sa verifice traseul documentelor, daca au fost sau nu validate ("traseul"? "validate"? jur ca nu inteleg despre ce vorbeste) si sa efectueze  programarea pentru interviul cu angajatorul ;

g.- sa faca cercetarea in vederea unui post pentru medicul roman.

h.- sa depuna toate diligentele legale si administrative in Franta (hai ca-ti creste nasul!)

i.- sa insoteasca medicul roman in vederea incheierii contractului cu medicul cedant; (Ooo, da! aici esti prima fiindca in etapa asta se discuta pe bani!)

j.- sa-i acorde asistenta in toate problemele legate de desfasurarea prezentului contract, in toata perioada premergatoare semnarii contractului (bineinteles ca nu-l slabesti pana nu semneaza, asa se traduce fraza asta corect) ;

k.- se obliga sa gaseasca cazare, transport, sa faca rezervarile in acest sens; (ah, da? de-aia l-ai lasat pe medicul de care vorbesc eu, cu bagajele in strada?)            III.2.   OBLIGATIILE CANDIDATULUI (deci inainte de drepturi, citim obligatiile; drepturile mai la coada):


a.- Candidatul-doctor roman se angajeaza sa puna la dispozitia prestatorului toate documentele necesare solicitate de acesta in vederea realizarii obiectului contractului (acte stare civila, diploma studii, carte munca, certificate diverse specializari, masterate etc.); (stiati, dragi colegi, ca este de o imprudenta totala sa va despartiti de actele dvs. in original?)

b.- Candidatul este obligat sa cunoasca limba franceza scris si vorbit la nivel B2, specifica profesiunii de medic si sa faca dovada acestui lucru (certificate, examinari, etc.); (am mai discutat asta...)

c.- Candidatul se angajeaza sa nu recurga la un alt organism de recrutare  pentru instalare in Franta, in timpul derularii prezentului contract (he, he! de-aia incepe Ordinul Medicilor sa iti bareze drumul, pentru ca te opui independentei medicului...).

d.- Candidatul este obligat sa renunte la serviciile oricarei alte agentii de recrutare cu privire la acelasi obiectiv obiectiv pe durata derularii contractului si pe o perioada de 6 luni incepand cu data semnarii contractului, in caz contrar fiind supus platii de daune stabilite in instanta de judecata (aici incep amenintarile. Fiti linistiti, Bianca nu va poate face nimic, nu mai credeti in sperietorile astea. Bianca are "bube" si in Romania, si in Franta si o stie foarte bine. Nu este ea cea care sa isi permita sa dea pe cineva in judecata).

e. -se obliga sa completeze, impreuna cu medicul cedant francez, un proces verbal de inceput si sfarsit de perioada de formare, care va cuprinde toate zilele in care a fost format in cabinet, respectiv numarul de ore, cu semnatura zilnica a acestuia (hopa, va pune sa semnati si condica! a aflat oare ca asa ceva este interzis in Franta? In liberal??? Alo, aici e Franta in secolul 21, nu e China comunista! nici la mine la spital nu exista condica, intre noi fie vorba. Delir complet!).

f.- se obliga sa aduca la cunostinta firmei de recrutare, in scris, toate problemele care ar putea surveni, si sa nu ia nicio decizie fara acordul acesteia (Bianca e mai rau ca mama. Candidatul are dreptul sa mearga la WC fara sa o intrebe pe ea?). In cazul in care va parasi locatia (Elvis has left the building!), va lua decizii fara acordul scris al firmei de recrutare, sau va intrerupe procesul de formare si cesiune de pacientela (asta e un cuvant nou, recunosc), se face vinovat de incalcarea prezentului contract, si va plati despagubiri egale cu cheltuielile demonstrate in instanta de catre recrutor, la care se adauga pierderile suferite de recrutor prin pierderea comisionului (hai ca incepi sa spui ce te doare...) pe care medicul francez ar fi trebuit sa il plateasca la sfarsitul procesului de cesiune (da, medicul francez il plateste din banii pe care ii dati voi. suma este calculata astfel incat sa includa valoarea cabinetului + "cascavalul" fetei, deci VOI platiti comisionul... Bianca, las-o jos ca macane...)

g.- prezentul contract este gratuit (sunt sigura!), candidatul nefiind obligat sa plateasca nici un onorariu sau alte taxe prestatorului, decat daca doreste sa inceteze contractul mai devereme de 6 luni de la semnare, sau obiectul acestui contract nu este realizat in termenul de valabilitate, din motive ce nu tin de calitatea prestatiei prestatorului. In acest caz se va prelungi contractul pentru inca 6 luni, in mod consecutiv pana la realizarea obiectului contractului sau in cazul in care candidatul nu doreste acest lucru,candidatul va  achita prestatorului suma de 300 euro, plus costurile de deplasare in Franta (costuri demonstrate cu chitanta si factura) (hai ca a mai redus din sume fata de data trecuta)

h. - Prestatorul va insoti candidatul o singura data, platindu-si partea de cheltuieli. Candidatul se obliga sa plateasca cheltuielile eventualelor deplasari pentru persoana care il va insoti (stie candidatul saracul, ca are de plata...).III.3.   DREPTURILE PRESTATORULUI : (intai drepturile ei!))


a.-   are dreptul sa primeasca si sa foloseasca in interesul candidatului toate actele solicitate in vederea realizarii obiectului contractului (acte de stare civila, diploma studii, carte munca, diverse certificate, specializari, diploma masterat); (ca ce chestie sa-ti dam noi tie acetele noastre?) 

b.-   sa i se ofere dovada cunoasterii limbii franceze - scris / vorbit specifica profesiunii de medic si sa verifice printr-o forma de examinare prestabilita nivelul cunostintelor de limba franceza a candidatului; ( spui asta a treia oara! devine plictisitor...)

c.-   are dreptul sa solicite daune stabilite in instanta de judecata in situatia in care candidatul recurge la un alt organism de recrutare pentru instalare si profesare in Franta in timpul derularii prezentului contract (am inteles: de fapt, obligatiile candidatului devin drepturile tale, trebuie doar sa citim contractul in sens invers);

d.-    are dreptul sa reprezinte interesele candidatului la toate nivelele in Romania si in Franta (nu, nu ai dreptul asta pentru ca nu ti-l da Legea. La Ordinul Medicilor, de exemplu, nu ai niciun drept, nici macar nu ai voie sa asisti la interviu! dar fraza asta mincinoasa le da impresia oamenilor ca tu alergi peste tot pentru ei si le netezesti calea. Fals! Tu nu iti "netezesti" decat contul in banca!)

e.-    are dreptul sa ofere clientului medic roman o a doua varianta in situatia in care din motive neimputabile atat prestatorului, medicului cedant cat si medicului roman, contractul nu poate fi dus la indeplinire (pardon, asta trebuie sa fie o obligatie a ta, nu un drept);
           
 * deci obligatiile Biancai, dupa cum vedeti, exista dar lipsesc cu desavarsire... ea are numai drepturi.

III.4.   DREPTURILE CANDIDATULUI: (hai ca avem si noi niste drepturi)


a.-    candidatul are dreptul sa i se intocmesca un dosar cu respectarea legilor specifice obiectului acestui contract; (sunt uimita! cat de generoasa esti!)

b.-  sa fie informat cu privire la stadiul avizelor necesare;

c. -   sa fie informat cu privire la stadiul obtinerii certificatului de conformitate europeana

d.-   are dreptul sa-si aleaga din banca de date si sa viziteze cabinetul indicat de prestator;

e.-    are dreptul sa fie asistat de catre prestator ori de cate ori va fi necesar in fata autoritatilor romane sau franceze la semnarea oricarui document care priveste derularea prezentului contract (mai ales la semnarea creditului in banca!);

f. -   are dreptul sa beneficieze de rezervarile de cazare si transport facute de prestator (sa mori de ras! asta da, drept! lasa, soro, ca un bilet de avion stie candidatul sa-si rezerve si singur);

g.- are dreptul sa beneficieze de o alta varianta in situatia in care, din motive neimputabile partilor din acest contract sau medicului cedant, obiectul contractului nu poate fi realizat (multumim, Maria Ta, de cate ori?);

h. -   are dreptul sa beneficieze de aceleasi diligente din partea prestatorului in derularea contractului (ce inseamna "aceleasi diligente" ca n-am inteles, care sunt alea?);

* deci, zero drepturi, dragilor! cam scurt capitolul asta...

IV.      ALTE CLAUZE CONTRACTUALE:


IV.1.  CLAUZA DE CONFIDENTIALITATE:
* unde reluam acelasi lucru, de la inceput, nimic nou...
a.-    Candidatul are obligatia de a nu divulga date cu privire la modul de lucru al prestatorului, pe durata contractului si pe o perioada de maxim 2 ani dupa incetarea contractului; in caz contrar candidatul este obligat a plati daune stabilite in instanta de judecata pentru nerespectarea clauzei de confidentialitate;


            b.-   Prestatorul are obligatia de a nu divulga datele personale ale candidatului pe perioada derularii contractului; in situatia in care prin divulgarea datelor s-a creat medicului roman un prejudiciu, prestatorul va fi obligat sa plateasca daune in contravaloarea prejudiciului stabilit in instanta de judecata.


            IV.2.   CLAUZA DE EXCLUSIVITATE:

            a.-    Candidatul este obligat sa nu contacteze o alta firma de recrutare timp de 6 luni de la data semnarii prezentului contract;

            b.-  sa nu se foloseasca de serviciile aduse de prestatori pentru a obtine pe cont propriu o alta pozitie in sistemul medical francez decat cea oferita si convenita cu Consult Sante Medical S.R.L.  . In caz contrar, candidatul este obligat la plata unor daune stabilite in instanta de judecata (in visele tale!).
           

IV.3   CLAUZA DE CONCURENTA NELOIALA:

a.-  Candidatului ii este interzis sa presteze activitate de recrutare similara cu Consult Sante Medical S.R.L.   pe o perioada de 3 (trei) ani de la data semnarii prezentului contract; in caz contrar va fi obligat sa plateasca prejudiciul de imagine, precum si prejudiciul efectiv prin pierderea clientelei cauzat lui Consult Sante Medical S.R.L.; (si cum dovedesti tu asta?! ce lege iti da tie dreptul sa-mi interzici mie vreo activitate? draga mea, astfel de clauze se aplica ANGAJATILOR unei firme, noi nu suntem angajatii tai, capisci?)

Aceasta activitate este interzisa atat in Franta, cat si intr-o alta tare in care prestatorul este acreditat sa lucreze (si tu unde esti acreditata? iti spun eu: nicaieri. In Franta nu exista acreditari pentru activitatea de recrutare medicala, stiai asta? daca ar fi existat, tu si altii ca tine ati fi disparut demult de pe piata...)


            V.        INCETAREA CONTRACTULUI:

            V.1.   Prezentul contract inceteaza de drept la data de……………

V.2.     drepturile si obligatiile acestui contract nu se transmit pe cale succesorala, decat printr-un act aditional (asta mai lipsea, sa te las mostenire la nepoti!);

V.3.    Contractul inceteaza prin forta majora sau caz fortuit asa cum sunt definite de legea civila romana;
            a.  Forta majora nu se notifica;
            b.  Cazul fortuit se notifica (Bianca, "fortuit" inseamna "intamplator". Altfel spus, cazul intamplator se notifica. Ce sens are pentru tine propozitia asta ca pe mine ma depaseste...)

V.4.    Contractul mai poate sa inceteze prin conventia partilor urmand a se face calculele prejudiciilor reciproce pentru munca depusa (calculele, asta e, calculele!).


VI.  LITIGII:

Orice litigiu cauzat din derularea prezentului contract se va rezolva pe cale amiabila (adica, hai, banul jos fara multe comentarii), in caz contrar va fi supus judecarii de catre Curtea de Arbitraj International Bucuresti. Prestator:
           
Consult Sante Medical S.R.L.  Data:                                                                                                            Candidat,
Dr…………….

Dupa ce ati citit acest genial contract parca scos din revista "Urzica", revenim putin la poveste: Bianca a convins un medic roman sa semneze acest contract, omul a venit in Franta, a vizitat cabinetul si s-a dus plin de bucurie la Ordinul Medicilor sa se inscrie. In cursul interviului, Presedintele a intrebat, bineinteles, unde se instaleaza. Astfel, romanul nostru care nu era la curent cu multe lucruri la acea vreme, a povestit la Ordin despre contractul Biancai. Surpriza lui a fost mare: inscrierea i-a fost refuzata. Presedintele i-a spus textual: "Sunteti sigur ca faceti bine ceea ce faceti? Eu nu cred! Nu va accept inscrierea astazi, va dau un timp de gandire, ne revedem peste doua luni si va rog sa reflectati foarte serios la conditiile care v-au fost propuse". Conditiile erau: credit in banca pe 7 (sapte) ani pentru ca Bianca sa isi incaseze un comision de 20.000 de euro (douazeci de mii) in afara de pretul cabinetului! Sapte ani, oameni buni!
Bianca Stanciulescu: aici sunt banii dumneavoastra
Pai, stati putin sa vedem ce o face pe Bianca sa merite 20.000 sau 30.000 (stiu ca un alt medic i-a platit suma asta) de euro? Si-a tocit coatele 6 ani pe bancile facultatii langa voi? S-a prezentat in locul vostru in sesiuni? A venit cu voi la concursurile profesionale? V-a facut macar cafeaua cand invatati pentru examenul de specialist? NU! Voi ati muncit, voi ati facut toate astea, voi ati tremurat de emotie in fata profesorilor, voi aveti raspunderea pentru vietile pacientilor vostri, voi ati obtinut aceasta diploma, iar Bianca isi trage acum zeci de mii de euro pe diplomele muncite de voi! Cum puteti accepta ca din munca voastra una ca ea sa isi plateasca vacante la Roma, in Israel si mai stiu eu unde? Pentru ce? Aveti impresia ca fara ea nu puteti sa munciti in Franta? Pai, dragilor, nici daca s-ar muta toti medicii din Romania aici nu s-ar acoperi cererea din Franta! Posturi sunt, slava Domnului, si daca va este frica sa plecati singuri, alegeti o firma care nu va pune sa semnati contract si care nu va cere bani pe cesiune! Sunteti oameni in toata firea, aveti atata scoala, nu va lasati fraieriti de o pustoaica!
In fine, alta gogorita de-a ei este: "daca nu o sa iti platesti creditele la banca, nu mai ai voie sa muncesti in Franta". Sa mori tu! Pai, ce-are sula cu Prefectura? Bineinteles, stiu eu ce are: frica! Trebuie sa le fie frica si de umbra lor ca sa fie sclavii tai. E momentul, deci, sa va spun ca va puteti pierde dreptul de a profesa medicina intr-o singura si unica situatie: cand sunteti exclus de Ordinul Medicilor. Aceasta institutie nu are nicio treaba cu creditele voastre la banci, nu o intereseaza de cate ori v-ati casatorit, cati copii aveti, daca va place gradinaritul sau nu, daca aveti hemoroizi sau platfus... Pe ei ii intereseaza un singur lucru: competentele profesionale. Si nici macar excluderea din Ordin nu vine asa, cu una cu doua: trebuie sa se faca dovada ca ati comis o greseala profesionala GRAVA, ceea ce se intampla destul de rar. Daca nu va platiti creditul, stati linistit, banca are grija sa recupereze, iar asta nu are nici in clin nici in maneca cu profesia sau cu contractul de munca. 
Cert este ca, dupa ce i-a fost refuzata inscrierea la Ordin, omul din povestea noastra a inceput sa caute pe internet, sa se informeze despre cum merge treaba pe aici. A aflat si si-a dat seama ca Bianca il trage-n piept asa ca a rupt orice relatie cu ea. In curand va avea si inscrierea la O.M., fara nicio problema, si si-a dat seama ca refuzul de atunci al Presedintelui i-a salvat pielea. 
Daca sunteti in aceasta situatie, nu va fie teama sa rupeti orice intelegere de acest fel cu recrutori gen Bianca, nu au ce sa va faca. Si daca incearca sa va ameninte, intrebati-i daca cumva isi declara in Romania incasarile pe care le fac in Franta. Garda Financiara ar fi sigur interesata sa le faca o vizita. Metoda este probata de mine tocmai pe Bianca, atunci cand am scris prima oara despre ea, si ma asalta cu mailuri de amenintare. Cand i-am spus ca ma gandesc la Garda Financiara, amenintarile au incetat brusc. 
In fine, am scris mult astazi, ma opresc acum, va las sa "rumegati" in timp ce priviti poza Biancai pe care o public alaturat. Nu am furat-o de nicaieri, este incarcata de ea pe profilul ei de Facebook unde fotografiile ei, in special de vacanta, sunt publice. 
Week-end placut va doresc!UPDATE: 12 mai 2012


In urma articolului de ieri, am mai primit un mail de la un medic care a semnat un astfel de contract cu Bianca si care ma intreaba ce ar putea sa ii faca madam' daca el reziliaza acest contract. Cred ca trebuie sa scriu si aici ce i-am raspuns lui.
Acest contract nu are nicio valoare juridica pentru simplul fapt ca nu exista nicio lege nicaieri in lume care sa va oblige sa faceti ce va ordona ea. Ati vazut voi pe tot parcursul acestui "contract" sa fie citat vreun articol de lege? Eu nu am vazut. Iar ea, jurista lui peste, ar trebui sa stie ca orice contract de orice natura ar fi el (de angajare, de vanzare-cumparare, de reprezentare juridica, de prestari servicii, etc.) trebuie sa citeze articole din Legea, Decretul, Ordonanta Guvernamentala, Codul, etc, etc, care ii reglementeaza scopul si care reglementeaza si activitatea partilor. Bianca nu are nicio lege pe care sa isi sprijine ceea ce numeste ea "contract". In fapt si in drept (orice jurist stie ce inseamna "in fapt" si "in drept", este notiune de baza in Drept), sunteti intangibili daca o trimiteti la plimbare sa se aeriseasca.
Si chiar contractul ei va da dreptul sa reziliati, deoarece inteligenta de ea a scris cu manuta ei: "cazul fortuit se notifica". Spuneti-i ca va aflati in situatia prevazuta la acest articol din contract deoarece intamplarea face sa nu mai aveti nevoie de ea si sa nu aveti nicio obligatie de niciun fel fata de ea. Va jur ca este 100% legal sa-i spuneti asta deoarece ea a prevazut acest articol, ba chiar va da ocazia sa va si amuzati! 
Asta e, Bianca, imi pare rau pentru tine, dar gasesc scandalos ca o pitipoanca cu zero cultura si zero bun simt sa aiba tupeul de a-si bate joc de niste oameni care au muncit in viata lor de-adevaratelea, nu prin cluburi, daca intelegi ce vreau sa spun...

11 commentaires:

 1. Este adevarat ce ai scris din pacate in domeniul recrutarii aceasta practica exista in Romania unde medici nu sunt bine informati. Contractele de exclusivitate si de fapt orice tip de contract de mediere nu sunt legale, candidatul medic are dreptul da a alege locul unde isi va desfasura activitatea in Franta. Aceasta mediere este gratuita nicidecum oneroasa. Ca recrutor in domeniul medical avand experienta nu doar cu medici romani ci si cu medici italieni si spanioli sfatuiesc toti medicii interesati de a lucra in strainatate de a refuza semnarea acestor contracte. Merci Lili pentru
  articolele interesante

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. @marina: asa se "polueaza" munca celor corect, apare o "recrutoare" ca Bianca si pune eticheta pe toata lumea. Acum, sa nu vorbesc cu pacat, dar am primit o avalansa de informatii dupa ce am publicat acest articol. Pe surse (Bianca, aste este o notiune jurnalistica, nu cred ca o sa ii intelegi sensul), deci pe surse am aflat si explicatia pentru asemenea profil moral (ca tot ii place ei sa faca profilul moral al altora): gurile rele spun ca Bianca a fost call girl la Bucuresti (la naiba!) si ca multe de pozele ei din strainatate sunt realizate in timpul "misiunilor" in care insotea oameni de afaceri... Daca treaba asta e adevarata, nu stiu, dar se leaga cu tupeul de care tot vorbesc de luni de zile. Pai, oameni buni, asta ar insemna ca sunteti in situatia de a plati o call girl... doar ca nu va "presteaza" nimic... ramaneti doar cu banii luati.
   Haideti, putina demnitate, va rog!

   Supprimer
 2. Nu sunt medic, dar un astfel de blog si o Doamna ca Lili sa iti dea ce e mai pretios pe lumea asta "informatia" , e o pomana cereasca. Va spune unul care a trait o viata intreaga prin straini si care a invatat din propriile greseli.
  Doamna Lili nu am cuvinte sa imi pot exprima gratitudinea ca un om ca dvs. exista! Eu va citesc blogul pentru celelalte informatii care imi vor fi folositoare.
  Multumesc

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. @Anonim: Cu mare placere, va doresc numai bine si mult, mult succes in Franta!

   Supprimer
 3. Buna dragi colegi medici de familie,

  Va recomand cu caldura sa stati departe de agentia FAREY SERVICE , condusa de Bianca Stanciulescu si al sau amant francez, Jerome Faramia. Susnumitii, doi pushti la vreo 23 ani (insetati de castiguri peste noapte) m-au imbarligat sa ma duca sa cumpar un cabinet medical in Picardie, Franta, intr-un mic satuc uitat de lume. Mentionez ca Picardie este o regiune unde este declarata penurie de medici, si exista primari care finateaza un medic, ii platesc chirie, prima de instalare si toate alea, numai sa se instaleze in satul lor.
  Toate bune si frumoase, am ajuns in Franta, dupa o saptamana, Bianca Stanciulescu m-a pus sa semnez un contract cu medicul respectiv, de cumparare al cabinetului. Ea mi-a “explicat“ ca este doar ca un fel de precontract intre mine si medic, dar ca am dreptul sa ma razgandesc, intr-o perioada de 2 luni, pana nu semnez creditul cu banca. Cabinetul costa 33.000 euros, din cate am aflat ulterior, trei patrimi din suma reveneau recrutorilor, si restul medicului. Pentru aceasta suma, trebuia sa fac un credit bancar, cu multe dobanzi pe langa…

  Dupa o luna, am costatat ca, cabinetul era mai mult de osteopatie decat de medicina de familie, si ca eu, cu doar 3 pacienti pe zi, nu puteam sa platesc un credit la banca ! In plus, in acelasi satuc, mai exersau alti inca 3 medici francezi, deci concurenta maxima. N-am avut nici o sansa.
  Si de aici, nenorocirea, am fost anuntata glacial de catre ai mei “recrutori“, ca eu am semnat déjà un act de vanzare-cumparare si sunt obligata sa raman !
  M-am adresat Ordinului Medicilor din Oise, carora le-am comunicat ca sunt victima unei agentii de recrutare romano-franceza. A avut apoi loc, o comuniune cu cei de la Ordin, eu si medicul cu tarasenia. Pana la urma, s-a stabilit ca putem anula contractul respectiv, cu conditia ca eu sa-i platesc doctorului platile catre cabinet din perioada de reziliere de 6 luni.
  Eu, intre timp, mi-am gasit un dragut de primar din alta comuna, care mi-a asigurat chiria cabinetului si locuintei pe un an, si o suma de pacienti, care cu timpul a crescut destul de mult.
  Pana la urma, din toata tarasenia asta, eu am platit 15.000 euros catre SCM unde fusese cabinetul cu pricina, din Picardie. Celor curiosi le pot arata facturile. Adresa mea de email, daca vreti sa ma contactati este : julysun24@yahoo.com
  In plus, cunosc, o gramada de comune, care sunt interesate de instalarea unui medic de familie roman. Daca doriti, va pot face cunostinta cu primarii, astfel, evitati toate smecheriile agentiilor de recrutare !

  Deci, dragi colegi, luati aminte !

  RépondreSupprimer
 4. @Anonim: Doamna Doctor, va multumesc mult pentru marturia Dvs., sincer nu stiam ca Farey este tot Bianca Stanciulescu. Ma bucur ca ati reusit sa va salvati din ghearele ei si chiar va rog sa-mi trimiteti pe e-mail cateva documente legate de tarasenia asta, nu de alta dar creatura asta merita, poate, inca o postare, astfel incat sa fie clar cum sta treaba si cu Farey. Cine stie sub cate societati diferite se ascunde, mi-ar placea sa le pot demasca pe toate. Adresa mea de mail este maria_medical2@yahoo.com
  Multumesc inca o data pentru tot si va doresc numai bine!
  P.S. pentru cititori: dragi colegi, iata o experienta din care aveti de invatat si, mai ales, inca o mana de ajutor care vi se intinde neconditionat. Incet-incet, nu o sa mai fiu singura in lupta asta, sper ca intr-o zi sa fim foarte multi!

  RépondreSupprimer
 5. Liliana e FARUL care ne da semnale luminoase,intermitente dar puternice atunci cind ne apropiem de Franta,ne ajuta sa nu ne izbim vapoarele de tarm(a se citi "capetele de pereti").Uneori ii vorbim,ii multumim,dar cei mai multi dintre noi trecem mai departe,caci uneori ne e jena,alteori n-avem timp si de ce sa nu recunoastem,de multe ori nu ne prea pasa cum vor "ancora" altii.Adunam repede informatia pretioasa picata din cer,o "inchidem bine in traista'sa nu mai afle nimeni si pe urma ne dam destepti ca am stiut noi CUM sa facem!!!
  Asta imi aminteste de tipul din trafic cu care m-am intersectat azi...l-am lasat cu amabilitate de mare doamna sa treaca cu toate ca avea un stop cit capul lui,mi-a multumit zimbitor si mi-am zis"hai lasa ,nu te simti fraiera ca si el o sa dea mai departe (prioritate,evident)la altii,si uite asa lumea va fi mai buna si alte timpenii de genul asta!
  Pe naiba,miscarea numarul 2 a tipului a fost sa apostrofeze pe un nevinovat ca a indraznit sa iasa timid cu marsarier din parcare.
  Si normal ca te gindesti "bine,boule,dar eu te-am lasat pe tine sa treci cu toate ca aveai stop,asta nu se pune?"si spui ca ,gata de maine te faci RAU.
  Dar nu se poate,daca si cei care mai avem o saminta de bunatate in noi ne gindim s-o suprimam ca sa ne razbunam pe "cei rai",atunci rautatea va cistiga si bilantul va fi:oamenii rai care s-au nascut rai + oamenii buni care au devenit rai=o lume nebuna.
  Sint sigura ca si Liliana a avut la un moment dat aceasta dilema, daca merita sa se zbata atata pe blogul asta al ei ca doar are si ea o familie,copil,munca si timpul ei e pretios,iar ceea ce face ea aici presupune documentare,nu gluma,citit acte,mailuri,legi,contracte,ascultat povesti "de groaza"dat telefoane(multora dintre noi ne e lene sa sunam pe mama).
  Dar unii oameni sint meniti sa fie FARURI,pur si simplu nu se pot opri sa lumineze...
  Si sint sigura ca "toti navigatorii",chiar si cei care nu se fac auziti sint cu ochii pe far.

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. @Anonim: M-ati lasat fara cuvinte! Ati exprimat in cateva randuri toata esenta si tot scopul muncii mele pe acest blog si, mai ales, ati inteles ceea ce sunt eu ca om... E adevarat ca de multe ori am simtit ca ma bat cu morile de vant, stiu ca sunt mii de oameni care au trecut pe aici, au luat ce le-a trebuit, dar nu au lasat macar o data un "Multumesc!" De multe ori am fost tentata sa ma opresc, dar in acelasi timp mi-am zis ca exista intotdeauna undeva un om, macar unul singur, care merita sa fie ajutat asa cum eu nu am fost ajutata acum 3 ani cand am plecat. Pentru acesti cativa care imi spun ca Dvs. "multumesc" merita sa continuu. Stiu ca blogul acesta a schimbat viata multora, pe unii ii cunosc, pe altii nu, dar ce satisfactie poate fi mai mare decat aceea de a stii ca am contribuit pentru ca destinul cuiva sa fie mai bun? Sigur ca am intalnit in viata mea oameni rai si foarte rai, dar mereu am gandit ca daca le raspund cu aceeasi rautate sunt la fel ca ei... Asa ca am preferat sa merg mereu spre lumina :)
   La randul meu, va multumesc pentru acest superb mesaj, cel mai frumos care mi-a fost scris vreodata, mesaj care ma motiveaza sa merg mai departe si sa ajut in continuare... MULTUMESC!

   Supprimer
  2. Draga Liliana, citind mesajul doamnei dinainte m-am simtit datoare sa-ti multumesc pentru ceea ce faci , inca nu am ajuns in Franta ,desi asta imi doresc ,dar cu pasi marunti asa cum ne-ai sfatuit sper ca intr-o zi sa reusesc , MULTUMESC !

   Supprimer
  3. @Anonim: Cu mare placere si va doresc numai bine si mult succes!

   Supprimer
 6. Din experienta mea de recrutor doresc sa informez medicii interesati sa lucreze in Franta ca nu trebuie sa se indatoreze sa faca credite la banci pentru a cumpara cabinete sau clientela intrucât in liberal de exemlu pentru oftalmologi, dentisti si alte specialitati exista statutul de medic colaborator. Acest statut permite candidatului intersat sa cunoasca modul de exercitiu si practicile in Franta si sa decida dupa o anumita perioada daca doreste sa fie asociat sau nu.

  RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.