Pages

lundi, avril 22, 2013

Medic roman in Franta (47)

Astazi nu vorbesc decat foarte putin. M-am decis sa va arat un film despre spitalul in care lucrez. Noul spital din Pontivy, o realizare majora pentru oras, dat in folosinta acum un an. Scopul este acela de a va arata diferentele intre sistemul sanitar romanesc si cel francez. Pontivy este un oras mai mic decat Medgidia, dar spitalul este mai bine organizat si, probabil, mai bine dotat decat unul din Bucuresti.  
Sunt mai multe filme de prezentare pe site-ul CHCB, daca vreti si sunteti curiosi le puteti vedea pe toate, in format mare. Am ales aici unul singur, realizat in iunie anul trecut, dupa mutarea in noul local, in care ma puteti vedea si pe mine, impreuna cu seful meu, Dr. Jean-Michel LE ROUX, chiar de la inceput. Imi pare rau ca blogger-ul nu-mi permite sa incarc intr-un format mai larg, dar aveti originalul pe site.
Iata, in cateva minute, cum arata un spital francez pe dinauntru si de ce nu as mai putea sa lucrez niciodata in Romania. Aviz medicilor romani care vin aici si spun ca nu exista diferente intre medicina lor si medicina noastra.

video

2 commentaires:

  1. Paste Feroct! Sa ai parte de liniste si bucurii! Multumim pentru toate informatiile de pe blog!
    Stela

    RépondreSupprimer
  2. Sunt de acord cu d-ta, doamna doctor! Fiica mea a nascut in Maternitatea din Pontivy acum 2 ani si eu am ramas uimita cata grija a existat pentru mama si copil. In scurt timp am intrat in Maternitatea din Sighisoara, mi-am vizitat o eleva tanara-mamica - si m-au podidit lacrimile! Nu stiu cum sa calific diferentele - in kilometri, in cultura si educatie, in economie sau in ani-lumina...
    Iar despre noul spital, e visul oricarui medic dedicat profesiei sale!

    RépondreSupprimer

Comentariile nu apar automat, sunt moderate. NU RASPUND LA COMENTARII CARE CONTIN INTREBARI/SITUATII LA CARE S-A RASPUNS/EXPLICAT DEJA PE BLOG.